Fanovi otkrili ko je Sauron u seriji The Rings of Power? | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fanovi otkrili ko je Sauron u seriji The Rings of Power?

Autor Ilija Baošić

Internetom kruži teorija o identitetu Mračnog Gospodara u seriji The Lord of the Rings: The Rings of Power.

 Prsten moći Izvor: New Line Cinema

Serija The Lord of The Rings: The Rings of Power je kontroverzna tema ovih dana. Nekim fanovima izvornog materijala izuzetno smetaju kreativne odluke produkcije, što je rezultovalo ogromnom razlikom između ocena publike i kritičara, a Amazon je zbog "bombardovanja" negativnim ocenama morao da zaustavi ocenjivanje serije na tri dana.

Naravno, kako to obično biva, neki su u svom nezadovoljstvu otišli predaleko i vređali glumce na rasnoj osnovi, zbog čega su otvorenu podršku seriji dali Ilajdža Vud, Dominik Monahen i Bili Bojd, poznati po ulogama Froda, Merija i Pipina u trilogiji Pitera Džeksona.

Ipak, nije sve tako crno - oni koji prate seriju su svoju zajednicu pronašli na sajtu Reddit, gde grupa na temu serije već broji 111.000 članova koji međusobno dele utiske, razne vrste sadržaja, kao i teorije o samim likovima. Upravo nas je jedna takva teorija, koja je podelila gledaoce, posebno zaintrigirala.

Naime, fanovi su podeljeni oko mišljenja ko je zapravo Halbrand, misteriozni čovek iz Sautlenda kog je Galadrijela pronašla dok je pokušavala da prepliva Beleagar, veliko more na zapadu koje deli Srednju zemlju i Valinor. Većina gledalaca serije je nakon treće epizode ubeđena da je Halbrand zapravo Sauron.

Postoji mnogo razloga zašto gledaoci smatraju da je Halbrad Sauron, a kako ne bismo previše ulazili u detalje, sastavili smo spisak "dokaza" koji su nam bili najubedljiviji:

  • Tvrdi da je našao svoju ogrlicu na mrtvom čoveku (preuzeo je njegov lik), a prva rečenica koju je izgovorio je "izgled može da prevari"
  • Kada ga je Galadrijela pitala kako se zove, dao je odgovor "zavisi" (Sauron ima više imena)
  • Nije bilo razloga da putuje Beleagarom, osim ako nije želeo da stigne do Numenora
  • Veoma je šarmantan i lako ubeđuje ljude (osobina koju poseduje Sauron)
  • Tvrdi da je odličan kovač i želi da kuje (Sauron je kao Anatar sa Kelebrimborom skovao Prstenove Moći, kao i Jedinstveni Prsten)
  • Poseduje nadljudsku snagu, snažniji je čak i od stanovnika Numenora
  • Završio je u zatvoru (Sauron je bio zatvorenik Numenora)
  • Galadrijela mu je nakon priče o Sauronu odnela pergament i rekla da je sigurna da je on "više nego što izgleda"

Ipak, nisu svi ubeđeni da je ova teorija tačna, pogotovo zato što smatraju da bi nam na taj način serija prelako odala identitet Saurona. Smatra se da Mračnog Gospodara još nismo videli u seriji i da je on trenutno sa Kelebrimborom, kog je ubedio da skuju Prstenove Moći što pre i da je to razlog zašto se Kelebrimboru žuri da "do proleća" izgrade kovačnicu.

Oni koji ne veruju u ovu teoriju su takođe podeljeni u dva tabora. Jedni smatraju da će Halbrand postati Veštac-kralj, dok drugi smatraju da će postati Kralj Mrtvih koji se zakleo Isilduru na vernost.

Šta vi mislite? Da li je Halbrand zapravo Sauron, Veštac-kralj, Kralj Mrtvih ili neko drugi?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Cvilidreta

Dozvolio bi da postoji mogucnost kako je Halbrand u stvari Sauron...ne samo zbog već pobrojanih naznaka, već i zato što na kraju sedme epizode biva odveden (od strane Galadrijele, po svemu sudeći u Lindon) 'jer mu treba vilovnjacko lecenje' - eto prilike da upozna i kelebrimbora...mene više kopka ko je bradati meteorit - divljak, sve mi se nešto čini da je to niko drugi do Gandalf, po svom prvom dolasku u srednji svet (a znamo da je mnogo kasnije razvio naklonost prema hobitima, a harfuti su proto-hobiti)...ali ko su, dodjavola, one tri prakljače u belom što ga progone?!?

zubac

Sauron ce postati glavni u Numenoru, tako je bar u knjizi.

r

Toza Vampir je sauron.Nema ko drugi.Unistili su sve do temelja,nije ni bitno vise.