6 vrsta aplikacija zbog kojih vaš Android radi sporije | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

6 vrsta aplikacija zbog kojih vaš Android radi sporije

Obrišite ili onemogućite ove vrste aplikacija da biste očistili telefon i učinili ga sigurnijim

Instaliranje velikog broja aplikacija na pametnom telefonu vrlo često dovodi do toga da se uređaj vremenom zatrpava, a stare aplikacije koje se ne ažuriraju mogu da predstavljaju bezbednosnu pretnju.

Neke od ovih aplikacija verovatno "skupljaju prašinu" i na vašem uređaju. U ovom vodiču ćemo proći kroz nekoliko kategorija aplikacija koje svakako treba da obrišete.

1. Unapred instalirane aplikacije

Ako postoji jedna stvar koju nijedan Android korisnik ne voli, to je bloatware. Različiti proizvođači pametnih telefona donose sopstvene pakete često nepotrebnog softvera. Iako su neke unapred instalirane aplikacije korisne, trebalo bi da deinstalirate sve koje ne koristite.

Nažalost, neke aplikacije se ne mogu obrisati, jer su sastavni operativnog sistema, ali ono što možete da uradite u tom slučaju je da ih onemogućite, kako ne bi radile u pozadini.

2. Više aplikacija za istu stvar

Vlasnici pametnih telefona vrlo često imaju više od jedne aplikacije na svojim uređajima koje rade potpuno istu stvar, uključujući beležnice, internet pregledače, aplikacije za skladištenje, razmenu poruka i tako dalje. U nekim slučajevima, aplikacije sa istom funkcijom rade različite stvari, što znači da biste trebali da ih zadržite. Ako je, s druge strane, jedna od tih aplikacija očigledno bolja, trebalo bi da se otarasute one manje korisne.

3. Stare alatke koje su sada integrisane u operativni sistem

Android je prešao dug put od svojih ranih dana. Nekada smo svi morali da preuzimamo posebne aplikacije za baterijsku lampu, skeniranje QR kodova, audio snimanje, reprodukciju medija i smanjivanje plavog svetla.

Na sreću, danas je situacija mnogo bolja. Možda ćete ponekad morati da preuzmete neke specijalizovane aplikacije (naročito ako koristite „čist“ Android). Ako imate instalirane aplikacije koje rade ono što vaš sistem može da uradi ovih dana, obrišite ih.

4. Zastarele aplikacije za produktivnost

Slično alatkama, velike su šanse da vaš telefon ima nekoliko instaliranih aplikacija za produktivnost kojih se možete osloboditi u korist Google aplikacija. Google pravi toliko dobrih aplikacija za produktivnost ovih dana, da vam ništa više ne treba. Naravno, kontraargument je da Google prikuplja vaše podatke u marketinške svrhe, a ukoliko vas praksa ove kompanije brine, uvek im možete stati na put.

5. Aplikacije za poboljšanje performansi

Android aplikacije za čišćenje i ubrzavanje sistema donose više štete nego koristi. RAM čistači više nisu korisni, jer većina procesa koje zaustave se automatski restartuju, jer su neophodni za osnovne funkcije vašeg uređaja. Sledeći put kada pokrenete prinudno zatvorenu aplikaciju, biće potrebno više vremena za pokretanje.

Aplikacije za uštedu baterije su potpuno besmislene jer većina današnjih Android uređaja već ima funkcije za uštedu baterije koje rade bolje od bilo koje spoljne aplikacije. Ista je priča i sa optimizacijom igara. Učinite sebi uslugu i deinstalirajte ove nepotrebne aplikacije.

6. Igre koje više ne igrate

Temple Run, Angry Birds i Plants vs. Zombies su sjajne igre, ali ako ih više ne igrate, nema razloga da zauzimaju prostor na vašem uređaju. Naravno, ako želite da igrate nešto novo, oslobođeni prostor će vam biti od velike koristi.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA