Google gasi popularnu aplikaciju - nastavlja se crni niz | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google gasi popularnu aplikaciju - nastavlja se crni niz

Autor Ilija Baošić

Počinje migracija Hangouts korisnika na Chat, u novembru je definitivno kraj

 Google gasi Hangouts Izvor: Unsplash

Dok je Google gurao poslovne korisnike da pređu na Chat još u martu, oni sa besplatnim, ličnim Gmail nalozima, imali su priliku da nastave da koriste Hangouts, naoružani znanjem da je kraj blizu.

Prema novoj objavi na svom blogu, Google je spreman da pogura preostale Hangouts korisnike na Google Chat, a prva obaveštenja na pametnim telefonima će stići već danas. Ako koristite aplikaciju Hangouts, novo obaveštenje će vas podstaći da pređete na Chat, bilo preko Gmail-a ili korišćenjem namenske aplikacije za ćaskanje. Nažalost, to su vaše jedine opcije - ovim potezom, Hangouts na Android sistemu je mrtav, mesec dana nakon uklanjanja iz Google Play prodavnice.

Možda će vas zanimati

Google jasno stavlja do znanja da želi da svi pređu na Chat što je pre moguće. Međutim, to ne primorava preostale Hangouts veb korisnike da se odmah prebace, bar još neko vreme. Kako obaveštava Google, njegovo zastarelo iskustvo više neće biti dostupno nakon novembra 2022. godine, a korisnici će primati obaveštenja najmanje mesec dana pre nego što aplikacija prestane sa radom. Kada Hangouts nestane, automatski će se preusmeriti na Chat.

Iako kompanija kaže da će Hangouts razgovori automatski preći na novu aplikaciju, takođe ohrabruje korisnike da odvoje malo vremena i izvezu svoje podatke, za svaki slučaj.

Ovaj potez se dugo čekao, a dešava se u trenutku kada Google već neko vreme vrši generalno raspremanje, spajajući Duo i Meet, kao i reorganizujući način na koji rukuje podsetnicima u aplikacijama. Ko zna - možda kompanija konačno počinje da izbegava suvišne aplikacije i funkcije. 

Hangouts je samo jedan primer na dugoj listi, a ovde možete pogledati koje je sve servise i aplikacije Google ugasio.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA