POTPUNO NOVA NAVIGACIJA: Pogledajte kako izgleda Immersive View | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

POTPUNO NOVA NAVIGACIJA: Pogledajte kako izgleda Immersive View

Google je predstavio novu Google Maps opciju - Immersive View - koja će biti dostupna u samo pet gradova širom sveta za sada.

 Google Maps Immersive View 100 znamenitosti Izvor: Google

Nakon što smo otkrili da nam u Srbiju stiže nova eko Google Maps navigacija, ali i da ćemo morati da sačekamo na novi Google Wallet, stigla nam je još jedna uzbudljiva vest sa Google I/O konferencije 2022.

Google Maps dobijaju nešto što se na engleskom jeziku zove immersive view, a mi bismo mogli da ga prevedemo kao okružujući pogled na mesto, ali to nije najpodesniji prevod, pa ga za sada samo ostavimo na engleskom jeziku (to je zapravo trodimenzionalna slika koja izgleda kao da okružuje korisnika).

Možda će vas zanimati

London, Njujork, San Francisko, Los Anđeles i Tokio su prvi gradovi koji će imati Google Maps Immersive View opciju i koja će omogućiti da pogledaju neverovatne snimke poznatih delova grada pre i tokom navigacije.

Immersive View je kombinacija Street View mogućnosti i snimaka okruženja iz vazduha kombinovanih tako da daju pun krug prikaza tog mesta. London Eye tj. točak u britanskoj prestonici tako će odjednom oživeti i moći ćete da pogledate njegovo okruženje u svih 360 stepeni pozicionirajući se baš tamo gde vam pogled treba.

 Google Maps Immersive View kako izgleda i radi Izvor: Google

Jako je zanimljiva i opcija unutrašnjih okruženja hotela, restorana, pozorišta, muzeja i drugih poznatih mesta, koja će biti napravljena kao da su snimljena dronom iznutra, a u stvari će se Immersive View kreirati korišćenjem veštačke inteligencije, koja će spojiti slike sa Street View servisa koje su dostupne za ta mesta.

Delovi slika koji fale - dodaće ih Google ili osobe zadužene za to.

Pogledajte koliko moćno ovo sve izgleda:

Pogledajte

00:50
Google Maps Immersive View VIDEO
Izvor: Google
Izvor: Google

Slajder za doba dana omogućiće prikazivanje atrakcije ili odabranog mesta u ono vreme koje korisniku odgovara, a biće dostupna i sva godišnja doba. Kad se atrakciji, spomeniku ili odabranom mestu dovoljno približi moći će da se vide preporuke za dolazak do njih javnim prevozom, saobraćaj uživo (boje zauzetosti) i drugi podaci o izabranom mestu.

Sve ove opcije trebalo bi da rade na bilo kojem telefonu, a tokom godine biće proširene na više od 30 gradova širom sveta, a onda će se servis proširivati i na ostatak gradova, pa ćemo nekad možda videti i neki srpski grad u Google Maps Immersive View servisu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA