CHROME OPCIJA KOJU SMO DUGO ČEKALI: Više nećete morati da kopate satima po netu – Journeys nam olakšava život | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CHROME OPCIJA KOJU SMO DUGO ČEKALI: Više nećete morati da kopate satima po netu – Journeys nam olakšava život

Nova Journeys funkcija je posebno važna kada korisnik ne može da se seti kada je tačno istraživao neku temu, te koji su mu web sajtovi bili najkorisniji.

 Google Chrome Izvor: Google

Često se dogodi da nam je nešto što smo pretraživali pre nekoliko dana, nedelja ili meseci, ponovo potrebno, a istorija internet pretrage nije uvek efikasna.

Chrome je odlučio da to promeni, a uz pomoć nove opcije po imenu Journeys koja ubrzava stvar.

Možda će vas zanimati

U pitanju je funkcija koja omogućava bolju preglednost prethodnih pretraga, a pored toga nudi i najvažnije web sajtove koji su u vezi s temom koja se pretražuje.

Google je i ranije mogao da se priseti ranijih pretraga, te da ih prikaže korisniku, ali Journeys ide korak dalje.

Radi se o tome da olakšava život na internetu, pa na primer omogućava da se relevantni sajtovi za neku temu preciznije pretražuju po ključnoj reči – vide se sve važnije stranice koje je korisnik već posećivao, tako da ne mora da kopa po sećanju i istoriji pretrage.

Pored toga prikazuje i web sajtove na kojima se provodi najviše vremena, budući da ih Journeys zbog toga prepoznaje kao važne. Tu su i odgovarajuće sugestije koje pravi na osnovu ranijih pretraga, tako da se radi o veoma važnoj funkciji.

Nova opcija je posebno važna kada korisnik ne može da se seti kada je tačno istraživao neku temu, te koji su mu web sajtovi bili najkorisniji. Journeys osvežava pamćenje, budući da na osnovu ključne reči prikazuje sve prošle pretrage, brzo i jasno, pa svako lako može da se priseti gde je našao najviše korisnih informacija.

Google Chrome 2022.
Izvor: Smart Life/ @RealToughCandy

Journeys uskoro stiže do svih, tako da će onim Chrome korisnicima koji često pretražuju brojne teme život uskoro postati lakši.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Chrome

A da li je i koliko bezbedan Chrome, šta ćemo sa curenjem podataka, lozinki. Bilo je skoro upozorenje na opasnosti, stoji li još uvek