CHROME ZA ANDROID SPREČAVA VELIKE GREŠKE: Nova funkcija brine za bezbednije zatvaranje pregledača | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

CHROME ZA ANDROID SPREČAVA VELIKE GREŠKE: Nova funkcija brine za bezbednije zatvaranje pregledača

Svakome se bar jednom dogodilo da zatvori pregledač i u tom trenutku izgubi neku važnu informaciju.

 Google Chrome Izvor: Google

Oni koji ne zatvaraju web pregledače na telefonima rizikuju da im uređaj sporije radi, te da kasnije sve tabove zatvore odjednom i tako izgube link ka nekom korisnom sajtu.

Chrome 100 za Android planira da taj problem reši, a uz pomoć jednostavnog pitanja koje cilja korisnike u čijim je pregledačima uvek otvoreno previše tabova.

Možda će vas zanimati

U pitanju je nova funkcija koja se za sada zove "close all tabs modal dialog", a koja od korisnika traži da potvrde da su sigurni da žele da zatvore sve u okviru pregledača.

Chrome za desktop će i dalje omogućavati da se tabovi zatvore bez upozorenja, ali se na računaru teže gubi istorija pretraživanja.

Svakome se bar jednom dogodilo da zatvori pregledač i u tom trenutku izgubi neku važnu informaciju. Na „x“ u gornjem desnom uglu se ponekad klikne i greškom, pa je nova Chrome funkcija veoma važna, jer pre zatvaranja sledi pitanje.

Chrome za Android
Izvor: Smart Life/ @Gadget Hacks

Na Android telefonima je "close all tabs" opcija blizu drugih koje se često koriste, pa se na nju često klikne sasvim slučajno. Nova "close all tabs modal dialog" funkcija je još uvek u beta verziju, pa će korisnici morati da sačekaju još neko vreme dok ne postane stabilnija. Nije sigurno ni da će preživeti sva testiranja, ali je jasno da se radi o korisnom dodatku, iako izgleda kao sitnica.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA