DRUGAČIJA PRAVILA ZA NETFLIX U RUSIJI: Kad država uređuje streaming servise | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRUGAČIJA PRAVILA ZA NETFLIX U RUSIJI: Kad država uređuje streaming servise

Pravilo je da registrovane platforme u Rusiji moraju da emituju i državne TV kanale, te da otvore posebne kancelarije za ruski ogranak i da se strogo podržavaju zakona.

 Netflix Izvor: Smart Life/ Pexels/ Anastasia Shuraeva

Netflix se suočio s posebnim zahtevima na području Rusije, pa će od marta morati da emituje programe 20 ruskih televizijskih kanala.

Sve se odvija pod budnim okom ruske Federalne agencije za nadgledanje medija – Roskomnadzor – koja je platformu Netflix nedavno registrovala kao „audio-vizuelni servis“.

Možda će vas zanimati

Među kanalima koje će Netflix morati da emituje je i državni Channel One koji ima preko 250 miliona gledalaca širom sveta, te kanal Spas koji pripada Ruskoj pravoslavnoj crkvi.

Netflix je tako ušao u registar koji je napravljen krajem 2021. godine, a servis na ovom području ima tek oko 100 hiljada gledalaca na dnevnom nivou.

Pravilo je da registrovane platforme u Rusiji moraju da emituju i državne TV kanale, te da otvore posebne kancelarije za ruski ogranak i da se strogo podržavaju zakona. To znači d Netflix neće moći da emituje programe koji se smatraju „ekstremističkim“, na primer one koji podržavaju opoziciju ili se bave problemima manjina.

Netflix u 2022. godini
Izvor: Smart Life/ @Still Watching Netflix

Rusku verziju platforme Netflix drži Entertainment Online Service, koji pripada National Media Group, koja je opet u vezi s državnim programom Channel One. Od novembra se Netflix drži pod budnim okom, te se istražuju pritužbe na neodgovarajuće sadržaje, a u isto vreme je naloženo da su Apple, Google, Meta, TikTok i Twitter u obavezi da otvore kancelarije koje se nalaze unutar granica Rusije, kako bi mogli da nastave da posluju u ovoj zemlji.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA