PROMENJEN IZGLED OFFICE APLIKACIJA: Sve je drugačije u skladu sa Windows 11 OS-om | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROMENJEN IZGLED OFFICE APLIKACIJA: Sve je drugačije u skladu sa Windows 11 OS-om

Ubačene su i opcije koje čuvaju oči za noćne ptice.

 Office 2021 premijera 5. oktobar nove opcije Izvor: SmartLife / Microsoft

Korisnici Microsoft 365 Enterprise i Pro pretplata krajem novembra su dobili novu verziju Office paketa, a nedugo zatim ona je stigla i kućnim korisnicima. Jedna od upečatljivih promena je novi vizuelni dizajn, fejslift prepoznatljivog paketa office aplikacija u skladu sa Windows 11 vizuelnim promenama.

Možda će vas zanimati

Microsoft je implementirao obećane promene kod pretplatnika 365 paketa, dajući korisnicima jednostavniji, stilizovani izgled u svim aplikacijama, kao što je to uradio i na Android OS-u. Pored vizuelnih promena koje preslikavaju one sa Windows 11 OS-a, Office 365 je dobio i neka funkcionalna unapređenja, bez obzira na kojoj verziji Windows OS-a ga koristite.

Ideja novog interfejsa je da obezbedi "prirodnije i konzistentnije" iskustvo na svim aplikacijama. Quick Access paleta sa najčešće korišćenim prečicama je podrazumevano skrivena, ali je možete vratiti desnim klikom na prostor u gornjem levom uglu prozora i odabirom opcije Show Quick Access Toolbar.

Sinhronizacija koja baš i ne radi

Iako Microsoft kaže da bi Office aplikacije trebale da se sinhronizuju sa Windows temom, to nije slučaj sa Windows 10 i Office 365 Family pretplatom. Naime, aplikacije zadržavaju onaj sivkasti izgled bez obzira na temu vašeg OS-a. Sa druge strane, moguće je da je u pitanju bag koji se dešava samo nama, a da to kod drugih korisnika funkcioniše, jer ipak je u pitanju Microsoft proizvod.

Možda će vas zanimati

Za sve kojima se ne sviđaju vizuelne promene, možete u bilo kojoj Office aplikaciji ući u File, pa u Account i pod Office Themes odabrati Colorful da se vratite na donekle poznati izgled. Sinhronizacija sa Windows temom bi trebala da utiče i na prikaz kada padne mrak, tako da manje opterećuje vaše oči, posebno ako već morate da radite kasno uveče.

Iako ovaj izgled fundamentalno ne menja mnogo toga kod Office paketa, ipak je u pitanju dobrodošla promena za aplikacije čiji izgled već neko vreme nije dobio ozbiljnije promene.

U čemu je razlika između Office 2021 i Microsoft 365
Izvor: YouTube / Kevin Stratvert

Kako se vama sviđaju izmene na Office aplikacijama?

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA