KORISTITE SKYPE? Imamo odlične vesti - skoro sve je novo i moderno! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KORISTITE SKYPE? Imamo odlične vesti - skoro sve je novo i moderno!

Skype je ponovo redizajniran i sad ima opcije koje i svi drugi video calling konkurenti i programi za četovanje, isprobajte ga!

 Skype redizajn 6 Izvor: SmartLife / Skype

Skype je pomalo zaboravljen i to nepravedno, jer je bio preteča svih aktuelnih softvera za video pozivanje, konferencije, pa čak i četovanje i instant dopisivanje.

Da ne bi ostao deo prošlosti Microsoft je za Windows 11 premijeru 5. oktobra spremio i novi Skype, koji ima totalno drugačiji interfejs (korisničko okruženje, UI) i stavlja naglasak na video pozivanje.

Možda će vas zanimati

Iskreno, Skype nismo koristili godinama, jer su ga zamenili Viber desktop, WhatsApp, ZOOM ili čak Microsoft Teams, ali promena izgleda zanimljivo, pa bi mu trebalo dati šansu.

Novi Skype uspostavlja tzv. video binu na kojoj su okupljeni svi učesnici video poziva koji se međusobno vide, četove je moguće promeniti temama - u bojama ili koloritnim prelivima.

Microsoft je prilično siguran da je uradio pravu stvar redizajnom Skype interfejsa za poziv, pa je novu video binu (call stage) nazvao najlepšim video interfejsom na svetu. Dodati su novi izgledi poziva u smislu tema, pozadina, boja, preliva boja i sa dosta novih opcija. U moru osoba koje učestvuju u pozivu Microsoft je stavio naglasak na korisnika koji je u pozivu - najlakše i odmah će se pronaći za razliku od drugih programa u kojima treba kliktati više puta da se stigne do sopstvenog video poziva. Takođe, ako ne delite video u vašem prozoru više neće biti dosadna slova i sivi ili crni prozor - to će moći da se zameni odabranom slikom ili nekom iz Skype ponude.

Skype Meet Now opcija omogućava da se započne Skype video poziv čak i sa osobama koje nemaju Skype nalog, a Meet Now tzv. čekaonica je pojednostavljena i ima manje nepotrebnih i zamornih opcija.

Teme u čet prozorima mogu da se primenjuju na svakom četu, tako da sa svakom osobom ili grupom ljudi možete da imate određenu boju ili neku drugu vizuelnu oznaku - smajli, emotikon i slično. Sve ovo što se vidi od promena neće opteretiti telefon ili PC na kojima se Skype koristi, jer Microsoft tvrdi da je Skype najmanje 30% bolji što se performansi tiče na računarima i, pazite sad, preko 2.000 (!!!) puta bolji na Android uređajima!

Ovo su samo najznačajnije promene, a više i detaljnije o svakoj od njih i svim drugim izmenama možete da čitate na zvaničnom Skype blogu.

Koristite li još uvek Skype?

Skype Meetings VIDEO
Izvor: Skype

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA