INSTAGRAM UPOZORENJE: Ne nasedajte na aktuelnu prevaru! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

INSTAGRAM UPOZORENJE: Ne nasedajte na aktuelnu prevaru!

Instagram aplikacija upozorila korisnike na čest način prevare, koji je aktuelan svuda.

  Izvor: SmartLife / Marko Čavić

Instagram je sa jedim od poslednjih ažuriranja korisnicima širom sveta, pa i kod nas, prikazao najnovije upozorenje o tome kako ne smeju da dele svoje podatke.

Korisnicima je poslata poruka o tome da nikad ne otkrivaju lične podatke putem direktne poruke.

Možda će vas zanimati

Ako dobijete direktnu poruku čiji je pošiljalac Instagram, a u poruci se traži da pošaljete svoje korisničko ime ili lozinku, prijavite to kao prevaru. Mi vam nikad nećemo slati direktne poruke u vezi sa vašim nalogom ili lozinkom“, stoji u Instagram poruci upućenoj svim korisnicima.

Osim poruke, uz nju je prikazana veza do Facebook centra za pomoć, u kojem se svi korisnici mogu raspitati o tome kako da se bolje zaštite od ove i sličnih prevara i kako da svoj nalog učine bezbednijim.

Očigledno je da neko zlonameran koristi već toliko puta oprobane metode maskiranjem u lažne Instagram profile i tražeći od korisnika da im predaju praktično na tacni svoje najličnije podatke. Naravno da Instagram, ali ni jedna druga mreža, servis ili usluga nikad neće tražiti od korisnika da na ovaj način otkrivaju svoje lozinke niti korisnička imena.

Različite prevare rade kod različitih (naivnih) korisnika, pa nemojte biti među njima!

Pogledajte kako poruka izgleda i Centar za pomoć:

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo

Ovo ne smete propustiti

Tagovi

Komentari 1

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jelena

Molim Vas pošaljite upozorenje za Instagram svim osobama ženskog pola. Naime, vec nekoliko zahteva za praćenje od strane navodnih doktora u mirovnoj misiji koji prvo pikusavaju laskanjem da potpuno "obrade" zene a zatim im za izbavljenje svoje iz "ratnog podrucja", da vide dete nemaju nikoga itd...traze da se na neke racune uplate iznosi od po 3000 evra. Nisam stigla do racuna da ga posaljem, ali svi rade po istom mehanizmu ista pitanja iste fraze, iste njihove tužne životne priče kako bi izazvali saosećanje druge strane. Njihovi pratioci su 98%žene profili i objave ne mogu da dokažem, ali mislim da su lažni, jer oni ne smeju da pozivaju, da uključuju video call zbog navodne bezbednosti! Po kom principu sam im uopšte došla za prijatelja, uopšte mi nije jasno. Nisam bila žrtva, ali bar objavite i pomozite da ne bude ni niko drugi ! Svakako instagram se koristi za prevaru i lično bogaćenje, sada već sigurno od strane većeg kruga muških osoba u svetu! Pokušaj da prijavim nalog bio je bezuspešan, zato što su date samo 3.opcije i ne može nigde da se napiše problem, ukoliko nije jedan od tih navedenih.

Najnovije

Uređaji

Testovi