TRODIMENZIONALNA SRBIJA ZA VOZAČE: Besplatne HERE mape uvode 3D mapiranje gradova za bolju navigaciju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

TRODIMENZIONALNA SRBIJA ZA VOZAČE: Besplatne HERE mape uvode 3D mapiranje gradova za bolju navigaciju

HERE mape unapređuju svoje servise digitalnim mapiranjem delova Srbije 3D tehnologijom za novo iskustvo navigacije

  Izvor: SmartLife / HERE

Jedan od najboljih besplatnih navigacijskih servisa, HERE, najavio je da će od ovog proleća mapirati delove Srbije visoko preciznom trodimenzionalnom (3D) tehnologijom kao deo napora da ponudi najnaprednije mape sveta.

U periodu od aprila do juna tekuće godine na ulicama Srbije ćemo moći da vidimo automobile opremljene tehnologijom za snimanje okoline, podataka o putevima i vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije

  automobil će biti jasno vidljiv i obeležen, a praviće i panoramske i 3D snimke ulica, kao i bitne lokacije poput prodavnica, pumpi i restorana.

Možda će vas zanimati

Korišćenjem informacija dobijenih snimcima iz Srbije HERE planira da unapredi svoje mape, kako bi postale bogatije i detaljnije, sa naprednijom navigacijom koju će moći da koriste i autonomna vozila. Ideja je da se poboljša bezbednost na putevima, smanje gužve u saobraćaju i omogući lakše kretanje ljudi po gradu.

Da bi se zaštitila privatnost, snimljeni podaci se čuvaju lokalno, u automobilu, a kasnije se prenose u kriptovanom obliku do sigurnog objekta. Snimci se procesiraju kako bi se detektovala lica i tablice koje moraju biti zamagljene, a ponudiće se i opcija u vidu linka "Report image" da predložite ispravke na mapama kada neko lice ili tablica nisu pravilno zamagljeni.

Na linku se nalazi raspored vožnji automobila koji snimaju puteve, i nemojte se prevariti da Srbiju tražite pod "S", već pod "R", "Republic of Serbia".

HERE mape su svoju popularnost postigle zbog činjenice da su besplatne i da omogućavaju navigaciju bez aktivne Internet konekcije, što nije slučaj sa na primer Google Maps. Konstantna unapređenja omogućila su HERE mapama da postanu omiljeni izbor korisnika iz Srbije, posebno kada se zapute van zemlje na odmor. Dovoljno je samo da preuzmete mape zemlje u koju putujete pre nego što krenete, i imaćete aktivnu navigaciju u stranoj zemlji, bez dodatnih roaming troškova.

Koju navigaciju najčešće koristite kada idete na putovanje?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 10

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nenad

Super,kad nas ne daj bože budu opet napali znaće gbe je svaki grm...

Marko

Ja koristim here mape jako dugo kao profesionalni vozac,jako dobre

Željko

Kas imam interneta waze A kad nemam here poskidao sam mape za celu evropu