GLASOVNI RAZGOVORI ZA MILION KORISNIKA: Omiljena aplikacija bez ograničenja, bez troškova i sa još dosta novih opcija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GLASOVNI RAZGOVORI ZA MILION KORISNIKA: Omiljena aplikacija bez ograničenja, bez troškova i sa još dosta novih opcija

Telegram je uveo puno novina koje možete da probate istog trenutka, ali je bolje prvo da se upoznate sa njima!

  Izvor: MONDO / Samsung / Telegram

Telegram je u potpunosti iskoristio fijasko WhatsApp aplikacije koja je najavila sporne uslove korišćenja.

Upravo je ova ruska aplikacija doživela enormnu popularnost u kratkom periodu, te je zabeležila najbolji rezultat na početku 2021. godine u paklenoj konkurenciji.

Možda će vas zanimati:

Sada se iz ove aplikacije trude da zadrže tu pol poziciju, a to rade sa implementiranjem novih opcija, ali i poboljšavanjem starih. Tako je Telegram u decembru prvi put predstavio Voice Chats opciju koja omogućava korisnicima da uživo razgovoraju u grupama (kao što to radi Discord na primer). Ova opcija je od sada dostupna i na kanalima, dok je vredno istaći da više ni nema limita koliko učesnika jednog poziva može biti. 

Nova verzija donosi i opciju da snimate razgovore, kao i ostale mehanike koje olakšavaju korišćenje te aplikacije. Zaista su mnogo toga uradili, a sve novine možete da vidite u ovom tekstu!

Telegram postao novi radio 21. veka

Admini/moderatori kanala i javnih grupa sada mogu da organizuju grupne razgovore za milion korisnika, koji će uživo pratiti šta imate da kažete. Bez obzira koliko je popularna vaša grupa, novi ljudi će moći da se uključe kada god hoće, a neće više postojati ni limit. Kako Telegram ističe "to je kao da je javni radio ponovo izmišljen za 21. vek".  

Da biste pokrenuli Voice Chat, otvorite profil bilo koje grupe ili kanala gde ste vi admin, pa potom tapnite na (⋮) ili (⋯) i izaberite opciju Start Voice Chat.

Snimajte svoje razgovore

Admini grupa sada mogu da snimaju audio, odnosno zvuk iz same Voice Chat opcije, a sve kako bi imali mogućnost da taj razgovor sačuvaju, pa potom i da objave snimak u grupi za one članove koji su propustili uživo prenos. Jednom kada završite sesiju, audio podatak će biti istog trenutka dostupan u vašim sačuvanim porukama (Saved Messages). Da biste izbegli iznenađenja, razgovori koji se snimaju će biti obeleženi crvenim svetlom pored naslova tog podatka.

Bonton iz škole

Kada profesor ili nastavnik priča, svi ostali ćute, a ukoliko neko ima pitanje podigne dva prsta ili ruku. Makar je tako nekada bilo. Isti princip je Telegram implementirao u Voice Chats. Svi učesnici poziva/razgovora čiji je mikrofon ugašen (mutiran) mogu da kliknu opciju koja traži od admina da vam da dozvolu da pričate. Admin će dobiti notifikaciju da ste uputili zahtev za reč, dok u snimku ispod možete da vidite kako će nova opcija izgledati.

Brzi linkovi i ovlašćenja

Admini javnih grupa i kanala sada mogu da naprave posebne adrese koje otvaraju Voice Chat istog trenutka. Ove posebne adrese mogu da budu "specijalno" napravljene za one koji govore i one koji slušaju. Na taj način ćete prekratiti proces kada neki važan govornik treba da se priključi razgovoru, eliminisaćete potrebu da mu omogućite da razgovara (unmute), već će od samog starta moći da priča. Upravo oni mogu da naprave svoje adrese/linkove koje će slati svojim članovima, kako bi promovisali taj razgovor.

Ovi razgovori će posedovati i opcionalne naslove koji imaju za cilj da pomognu korisniku da vidi temu tog razgovora pre nego što se u istu priključi. Korisnici će moći da pristupe ovim razgovorima sa ličnim nalozima ili putem njihovih kanala, što je veoma korisno za javne ličnosti pošto mogu da ostanu prikriveni iza ove druge opcije.

 telegram aplikacija novine join as channels account Izvor: SMARTLife / Telegram

Još mnogo više opcija!

Ukoliko ste greškom izabrali pogrešan razgovor kada ste hteli da prosledite poruku, možete da kliknete dugme X pre nego što se ona pošalje, a sve kako bi poništili prosleđivanje ili izabrali drugi razgovor. Postoji mogućnost i da nastavite sa slušanjem glasovne poruke tamo gde ste stali sa istom. 

 telegram aplikacija cancel forwarding pogrešna poruka Izvor: SMARTLife / Telegram

Poslednja opcija je potpuno nova za Android korisnike, ona vam omogućava da prevlačeći ulevo na neki kontakt isti arhivirate, prigušite (mute), izbrišete, zakačite da vam stoji na vrhu ekrana (pin), ili potpuno izbrišete. Do sada ste mogli samo da arhivirate vaše poruke na ovakav način. Korisnici iOS uređaja imaju sve ove opcije, ali u zavisnosti od toga u kom smeru prevuku prstom.

Kako se vama čine ove promene?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA