UKIDAJU MOGUĆNOST DELJENJA NALOGA: Aktivna je nova provera i svako će morati da plati svoju pretplatu | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

UKIDAJU MOGUĆNOST DELJENJA NALOGA: Aktivna je nova provera i svako će morati da plati svoju pretplatu

Još stroža pravila u vezi sa zabranom deljenja lozinki među korisnicima Netflix striming servisa.

  Izvor: Netflix.

Kompanija Netflix nastavlja da se obračunava sa korisnicima koji (ilegalno) među sobom dele lozinke za pristup tom filmskom, serijskom i dokumentarnom striming servisu.

Netflix je već ranije pokušao da zaštiti svoj sistem od takvih korisnika, ali je to bilo očigledno bez dovoljno uspeha, pa je spreman novi sistem za to.

Možda će vas zanimati:

Širom sveta ima preko 200 miliona aktivnih Netflix korisnika, pa kompanija pokušava da ograniči pristup korisnicima, koji dele naloge iz poslovnih, ali i bezbednosnih razloga. Netflix će slati pristupaocima servisa kontrolne zahteve, koje će morati da potvrde ili SMS kodom ili mejl kodom, koje će moći da vidi samo ovlašćena osoba tj. vlasnik naloga. Naravno, za ukucavanje kodova važiće određeni vremenski limit “kako bi se sprečilo neovlašćeno korišćenje Netflix servisa“.

Naravno, ovo neće pomoći u potpunosti osobama koje među sobom dele isti nalog, ali će svakako određeni broj njih sprečiti da gledaju sadržaj u nekom trenutku.

U drugom domenu, bezbednosti, ovo je odlična novost, jer će nalozi, čak i ako budu hakovani, biti sprečeni od zloupotreba, jer će Netflix sprečiti njegovu dalju upotrebu, izlogovati korisnika s naloga i prikazati mu poruku da otvori svoj, novi nalog.

Nažalost, Netflix nije objasnio kako će tačno i u kojim situacijama korisnicima postavljati zahtev za ukucavanjem lozinke iz mejla i SMS poruke, ali verujemo da su vrlo ozbiljni u nameri da spreče korisnike da za pola pretplate koriste nalog “u fulu“.

Šta vi mislite o novom Netflix postupku?

Netflix: Now Streaming Worldwide.
Izvor: Netflix.

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA