FACEBOOK UKIDA LAJKOVANJE? Više nećete moći da označite da vam se stranice dopadaju! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FACEBOOK UKIDA LAJKOVANJE? Više nećete moći da označite da vam se stranice dopadaju!

Ova promena se odnosi samo na Facebook stranice!

  Izvor: MONDO / Facebook

Društvena mreža Facebook se danas obratila javnosti sa zaista iznenađujućim novostima.

Naime, ta kompanija planira da ukine mogućnost lajkovanja redizajniranih javnih stranica koje su u vlasništvu umetnika, javnih ličnosti i ostalih brendova.

Možda će vas zanimati:

Od sada će Facebook stranice samo prikazivati pratioce, te će postojati namenski deo sa novostima gde korisnici mogu da se pridruže razgovorima, kao i da komuniciraju sa istomišljenicima, ali i da stupe u kontakt sa obožavacioma. "Uklanjamo lajkove i fokusiramo se na sledbenike kako bismo pojednostavili način na koji se ljudi povezuju sa svojim omiljenim stranicama", saopštio je Facebook o redizajniranju.

Ovakav princip koristi i društvena mreža Instagramkoja je samo jedna u nizu od aplikacija koje su u vlasništvu kompanije Facebook. Umesto broja lajkova, sada će "merna jedinica" uspeha neke stranice na Facebook društvenoj mreži biti izražena po broju pratilaca! Facebook je implementirao i nove opcije za vlasnike tih stranica koje omogućavaju istim da stupe u kontakt sa svojim pratiocima, te da razmene mišljenja. Uz to se planira i aplikacija Creator Studio koja će omogućiti vlasnicima grupa da upravljaju lakše sa istim uz pomoć svog telefona.

Lajk opcija na društvenoj mreži Facebook je nastala 2009. godine, mnogo godina se razmatralo o dislajk opciji, ali ta ideja nikad nije zaživela. Pre tri godine su predstavljene opcijeLove (ljubav), Haha (smeh), Wow (zapanjenost), Sad (tuga) i Angry (ljutnja), ali one se mogu koristiti u komentarima, objavama ili porukama. Kao takav će lajk nastaviti da živi.

Da li vi koristite opciju lajk?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(Mondo / Tanjug)

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA