GMAIL VAS PRATI PAMETNOM OPCIJOM, VI BUDITE PAMETNIJI I ISKLJUČITE JE: Prikuplja vaše lične podatke koje potom prodaje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GMAIL VAS PRATI PAMETNOM OPCIJOM, VI BUDITE PAMETNIJI I ISKLJUČITE JE: Prikuplja vaše lične podatke koje potom prodaje!

Ukoliko ne možete da sačekate, uradite sami!

  Izvor: MONDO / Google

Nije tajna da Google prikuplja podatke svojih korisnika koji koriste njihove proizvode i servise.

Ponekad oni prodaju te informacije oglašivačima, a ponekad se koriste za lakšu upotrebu aplikacija ove kompanije.

Možda će vas zanimati:

Na primer, Google koristi data-u iz Gmail, Chat i Meet aplikacija kako bi celokupni doživljaj korisnika bio bolji, kao kada on nauči šta vi kucate, pa vam automatski sugeriše šta da napišete. Ipak, postoje ljudi koji ne žele da im ta kompanija prikuplja podatke, bez obzira na pogodnosti koje one donose.

Iako postoji način kako promeniti ophođenje Gmail-a prema vašim informacija, uskoro će se pojaviti jednostavniji način da ukinete dozvolu kompaniji Google da vas prati zahvaljujući dvema novim funkcijama koje treba da izađu u narednim nedeljama. Korisnici će moći da ugase “Smart features” opcije kao što su Smart Compose, Smart Reply i mnogo toga. Iako su one zgodne za rad, Google rovari po informacijama prikupljenih sa Gmail, Meet i Chat aplikacija, da bi one uopšte mogle da rade u potpunosti.

Ta i druga podešavanja sprečavaju Gmail, Chat i Meet da koriste druge podatke vaših Google aplikacija. Ukoliko ne želite da sačekate nove opcije za koje je Google najavio da će svim korisnicima da iskoče u aplikaciji jednom kada se pojave (Pogledajte u galeriji kako one izgledaju), uvek možete i sami da ih isključite.

Potrebno je da uđete na Settings > General, pa potom nađite opcije Smart compose, Smart compose personalization, Nudges i Smart Reply. Isključite ih sve! 

 gmail smart compose smart compose personalization nudges i smart reply Izvor: Mondo / printscreen

Nakon što ste to uradili, ostanite u podešavanjima i idite u Inbox i isključite Importance Markers.  Možete da isključite i kako se vaša Gmail data koristi na drugim servisima ove kompanije. Idite na Settings> Accounts> Google Accounts settings .Ukoliko niste znali da vam Gmail prikuplja podatke, niste jedini, nigde nije Google ni spomenuo to. Srećom, ukoliko ste strpljivi uskoro će se pojaviti nova opcija koja će vam pomoći da onemogućite Google kompaniji da prikuplja vaše lične informacije.

Da li vi koristite Gmail?

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA