ODMAH OBRIŠITE POPULARNU APLIKACIJU: Preuzeta više od 100 miliona puta, a PREVARILA VIŠE OD 20 MILIONA KORISNIKA?! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ODMAH OBRIŠITE POPULARNU APLIKACIJU: Preuzeta više od 100 miliona puta, a PREVARILA VIŠE OD 20 MILIONA KORISNIKA?!

Android aplikacija je uključena u preko 20 miliona sumnjivih transakcija!

 Izvor: MONDO / VivaVideo

Bezbednosna kompanija Secure-D upozorila je sve vlasnike Android telefona, na koje je instalirana čuvena aplikacije za video montažu da odmah pristupe brisanju iste.

Ako se bavite video montažom, zabavnim uređivanjem video sadržaja na Android telefonu, onda ne samo da ste čuli, nego verovatno i koristite ili ste makar koristili - VivaVideo aplikaciju.

Možda će vas zanimati:

Na vašu žalost! Ova aplikacije je izuzetno popularna, jer radi brzo, nudi pregršt različitih opcija i efekata, koji se lako primenjuju i menjaju, a sama montaža je intuitivna, prilično jednostavna i podržano je direktno deljenje klipova na omiljene mreže. Ipak, ispostavilo se da je VivaVideo izuzetno loša aplikacija po novčanike svojih korisnika.

VivaVideo aplikacija je preuzeta više od 100 miliona puta do sada, sakupila je preko 12 miliona ocena i ukupan skor od 4,4 što je odlično, ali sve ovo samo pokazuje koliko su njeni tvorci svesno maskirali sve loše što čine ovom aplikacijom. Pomenuta Secure-D firma otkrila je da VivaVideo samostalno inicirala premijum pretplate svojih registrovanih korisnika, koji su sa Google nalogom imali povezanu platnu karticu, kao i da je isporučivala korisnicima tzv. “nevidljive reklame“.

To znači da je aplikacija prikazivala reklame, koje korisnik nije video putem posebnih mehanizama, kako bi naplatila sredstva od sponzora tih reklama, istovremeno zagušujući rad uređaja na kojem radi i to sve bez znanja korisnika. Prema izveštaju Secure-D kompanije, VivaVideo je napravila preko 20 miliona jedinstvenih sumnjivih transakcija od početka 2019. godine do novembra 2020. godine, za šta ta kompanija ima i dokaze. Ove transakcije vredne su preko 27 miliona dolara, a kompanija je objavila i da nije sigurna koliko je toga VivaVideo uspela da naplati od korisnika krišom.

Ako koristite ovu aplikaciju, a sumnjate da vas je oštetila - potražite oznake proizvođača aplikacije ili ime aplikacije na deviznim transakcijama, jer da bi se kupovina kroz aplikaciju ostvarivala potrebno je imati validnu debitnu ili kreditnu/internet karticu, preko koje će se kupovina desiti. Ako nađete takve transakcije, a znate da ih niste napravili - žalite se kompaniji VivaVideo izdavaču, koja je navedena u potpisu aplikacije Google Play prodavnice.

Google za sada nije reagovao na objave Secure-D kompanije, iako je poznato da je prevara utvrđena u više od 19 zemalja širom sveta, među kojima je najveći broj u Evropi.

Da li ste nekad koristili VivaVideo aplikaciju?

VivaVideo aplikacija problem video (MobIT)
Izvor: VivaVideo

Budite bolje informisani od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

(MONDO / PhoneArena)

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi