VIBER UVODI PLAĆANJE: Najpopularnija aplikacija u Srbiji objavila važne novosti za korisnike (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

VIBER UVODI PLAĆANJE: Najpopularnija aplikacija u Srbiji objavila važne novosti za korisnike (FOTO)

U susret 10. godišnjici postojanja Viber uvodi jednu od najozbiljnijih usluga dosad!

  Izvor: MONDO / OnePlus

Kompanija Rakuten Viber pohvalila se da u susret obeležavanju 10. godini postojanja uvodi jednu od najkompleksnijih i najozbiljnijih usluga dosad - finansijske transakcije!

Viber, kao najpopularnija aplikacija među IM aplikacijama u Srbiji, tako postaje prva u domenu pružanja usluga za plaćanja u čet botovima.

Možda će vas zanimati:

Korisnici Viber aplikacije će od sada moći da upotrebljavaju Viber platformu za kupovinu roba i usluga, plaćanjem transakcija direktno iz aplikacije putem Google Pay sistema, a ova funkcija se uvodi lako i brzo na svako tržište na kome je dostupni platna usluga Google Pay. Nažalost, trenutno u Srbiji Google Pay nije u upotrebi, pa se nove mogućnosti Viber-a očekuju tokom 2021. godine, ali kako je Apple Pay već neko vreme i kod nas očekujemo da ubrzo bude najavljena i Google usluga sa bankama.

Ukrajina je izabrana da postane prva zemlja u kojoj će ova funkcija biti aktivirana, dok je primena u drugim zemljama predviđena tokom 2021. godine.

Da li zaista ima potrebe za korišćenjem toliko različitih aplikacija za društvene mreže, plaćanja i dostavu hrane povrh vodećih aplikacija za razmenu poruka? Još 2017. godine, 64% milenijalaca se interesovalo za rešenja novčanih transfera unutar aplikacija za razmenu poruka. Od tada je taj broj u stalnom porastu, a pandemija je samo naglasila potrebu uvođenja rešenja, koja bi omogućila da se praktično sve radi - na daljinu.

Viber je prepoznao tu potrebu i objavio podršku u vidu nove, a integrisane funkcije i finansijsku tehnologiju ovom premijerom u digitalnim plaćanjima, koja vode računa o privatnosti korisnika ponudio na IM tržištu. Ipak, Viber nije usamljen u toj težnji, jer je Facebook, vlasnik WhatsApp aplikacije već nešto slično najavio i za tu aplikaciju i pustio u upotrebu u Brazilu.

Zašto je plaćanje kroz Viber odlična stvar:

  • Ušteda vremena: Funkcija plaćanja u čet botovima je direktna i laka, kroz Viber aplikaciju
  • Sveobuhvatnost: Korisnici će kroz čet botove plaćati i mesečne troškove, isporuke, prevoz itd.
  • Bezbednost: Svi podaci su enkriptovani (nedostupni) čet botovima, Viber ili trećoj strani
  • Za poslovanje: Lak način za povezivanje i prikupljanje uplata za male, srednje i velike firme
  • Laka primena: Funkcija se uvodi lako i brzo svakom kome su dostupni Google Pay.

Ukoliko korisnik ima aktivnu Google Pay uslugu i na nju vezanu kreditnu tj. neku drugu platnu karticu, onda je plaćanje moguće kroz Viber, bez dodatnih podešavanja i unošenja dodatnih podataka.

IzViber kompanije kažu će ostvariti saradnju sa pouzdanim timovima programera čet botova i pružaocima usluga plaćanja tokom narednih mesec dana, kako bi ova funkcija što pre bila dostupna širem korisničkom segmentu.

Da li ćete koristiti Viber opciju plaćanja?

Budite informisani bolje od drugih, PREUZMITE MONDO MOBILNU APLIKACIJU.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi