ISTINA o uređajima, koje svi nosite i koju vam dosad nisu rekli (FOTO, VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTINA o uređajima, koje svi nosite i koju vam dosad nisu rekli (FOTO, VIDEO)

Fitnes gedžet nije dovoljan, neophodno vam je još nešto!

  Izvor: MONDO / M. Č.

U poslednje vreme dosta se priča o fitnes gedžetima, posebno satovima i narukvicama, i to je sasvim OK, jer dokazano pomažu u različitim aktivnostima i tokom različitih životnih faza i/ili navika.

Ipak, o jedno stvari, a veoma bitnoj, retko se govori, a nijedan fitnes gedžet nije potpuno upotrebljiv bez toga - mobilna “kompanjon“ aplikacija.

Možda će vas zanimati:

Fitnes gedžet je neverovatna stvar, koja će vam pomoći prilikom različitih sportskih, rekreativnih i svakodnevnih aktivnosti. Pisali smo dosta o Watch GT 2e satu i FreeBuds slušalicama i pokazali vam kako sat ili sat i slušalice zaista mogu da unaprede nivo vaše fizičke spreme, opomenu vas kad preterujete ili kad jednostavno učine da se opustite na poseban način.

Ipak, fitnes gedžet kao takav, u ovom slučaju digitalni sat, namenjen je prikupljanju podataka i njihovom preciznom merenju. Ono što fitnes spravice još uvek ne rade, makar ne na dovoljno dobrom nivou je - tumačenje podataka!

Za sve što vam treba nakon treninga, a nisu osnovni parametri, koje imate priliku da vidite na satu neophodna vam je mobilna aplikacija!

MONDO je već nekoliko puta ukazivao na činjenicu da je Huawei Health aplikacija neophodna za korišćenje Huawei Watch GT 2e sata, ali je situacija ista i za sve ostale fitnes gedžete ove kompanije - Huawei Band narukvice, TalkBand slušalice/narukvice, Huawei pametnu vagu itd. Zapravo, mobilna aplikacija je neophodna, a o tome se najmanje priča, i za svaki drugi fitnes gedžet, nebitno da li ga proizvodi sportska ili IT kompanija.

Ono što bi svakako trebalo da znate odmah na početku jeste to da mobilna aplikacija, fitnes gedžet i pametni telefon najbolje rade, ako su - istog proizvođača. Zapisi o treningu će biti verodostojno predstavljeni kroz aplikaciju na bilo kojem uređaju, ali bi personalizacija (slike sata i druge opcije), detaljni grafici i objašnjenja pojedinih mogućnosti fitnes uređaja mogle da budu isključene na telefonima, koji nisu istog brenda.

To je jednostavno tako i o tome morate da vodite računa.

Što se veze Huawei sata ili narukvice i Huawei Health aplikacije tiče, aplikacija se koristi kako za uparivanje telefona i gedžeta, tako i za obradu podataka vežbanja, upravljanje muzičkom bibliotekom na satu i personalizaciju uređaja. Za razliku od drugih proizvođača, koji praktikuju aplikaciju za povezivanje, za praćenje funkcija i/ili za personalizaciju u Huawei Health slučaju to je objedinjeno u jednoj aplikaciji.

Huawei Health aplikacija je dostupna na AppGallery prodavnici, na Google Play, ali i na AppStore prodavnicama i besplatna je. Na Huawei uređajima Huawei Health nudi kompletan set funkcija, dok na drugim telefonima nudi potpunu fitnes biblioteku i tumačenja, ali ne nudi sve opcije personalizacije (mada i za to postoji rešenje, naravno, ali o tome drugi put).

Huawei Health je pregledna, vrlo jednostavna aplikacija, koja kombinuje podatke prikupljene sa telefona i sata ili narukvice i objedinjene ih prikazuje. Brza je, lako se koristi, dostupna je na srpskom jeziku i možete da upravljate svim parametrima Huawei pametnih gedžeta, koji se prodaju kod nas i potpisuju ih ove dve kompanije. Preko Huawei Health aplikacije vrše se i ažuriranja softvera Huawei Watch GT 2e i drugih satova i opreme, prave muzičke liste i prebacuje muzika iz memorije telefona na sat, kako biste mogli preko sata i bežičnih slušalica da slušate muziku i bez telefona (slušalice se uparuju sa satom kroz meni Watch GT 2e i drugih Huawei uređaja).

U našim galerijama imate priliku da pogledate kako izgleda Huawei Health aplikacija, kakve se funkcije nudi i koliko je ona, zapravo krucijalan element povezanog ekosistem uređaja.

Zato, sledeći put kad u razmatranje uzmete fitnes gedžet vodite računa da on bude istog proizvođača, a onda i o tome da dobro proučite i naučite da koristite prateću aplikaciju, bez koje nećete biti u prilici da izvučete maksimum iz svog novog uređaja!

Pišite nam o svojim utiscima na ovu temu!

/Promo tekst/

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA