WhatsApp se spaja s Facebook aplikacijom i uvodi REKLAME | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Platforme

WhatsApp se spaja s Facebook aplikacijom i uvodi REKLAME

Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs
Autor Marko Čavić Izvor mondo.rs

Spajanje se vrši samo zbog monetizacije korisnika tj. zbog zarade na njihovim podacima.

Facebook je nedavno saopštio da je odustao od plana da u WhatsApp ubaci reklame, ali je sad stiglo neprijatno iznenađenje za sve WhatsApp korisnike - reklame će, ipak stići!

Facebook kompanija nastoji da spoji Facebook i WhatsApp aplikacije tako da podatke WhatsApp korisnika ne dira, ali da mu, ipak prikaže personalizovane reklame.

Možda će vas zanimati:

Facebook planira da privatne podatke korisnika Facebook aplikacije veže sa istim nalogom korisnika na WhatsApp aplikaciji, na takav način, koji će omogućiti da se u WhatsApp aplikaciji korisniku prikažu personalizovane reklame na osnovu Facebook podataka.

Ako i dalje imate nedoumicu oko toga kako će to Facebook da izvede, podsetićemo vas na onu našu priču o brisanju broja telefona sa Facebook mreže! Upravo taj broj telefona, ako je isti na Facebook i WhatsApp aplikaciji biće iskorišćen za plasiranje reklama iz Facebook mreže u vašu WhatsApp aplikaciju.

Sad naš savet o brisanju telefona s Fejsa više ne zvuči tako banalno, zar ne?!

Facebook je na svoju “briljantnu“ ideju morao da dođe pre ili kasnije, jer WhatsApp nudi enkripciju s kraja na kraj, što bi trebalo da znači da Facebook nema pristup našim podacima u aplikaciji i svako plasiranje personalizovanih reklama na bilo koji drugi način, osim ovog - vezivanjem naloga - značio bi da Facebook čitan naše podatke u WhatsApp-u, odnosno da laže u vezi sa end-to-end enkripcijom.

Zaista se nadamo da Facebook ne čita WhatsApp podatke, a vi požurite da izbrišete taj broj telefona s Facebooka, jer vam nije neophodan tamo, a i može vam doneti ne samo brige oko sinhronizacije imenika i krađe brojeva telefona, ali i reklame u WhatsApp aplikaciji…

Uostalom, ako reklame krenu, a to vas nervira - postoje i druge IM aplikacije!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi