Ograničavaju broj poslatih poruka zbog KORONE | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ograničavaju broj poslatih poruka zbog KORONE

Dosad je važilo pravilo da je dozvoljeno proslediti do pet poruka prijateljima, a sad će korisnici to moći da učine ka samo jednoj osobi!

  Izvor: MONDO / Marko Čavić

Zbog širenja lažnih vesti i prekidanja lančanih poruka, u kojima se šire gluposti poput ovih ili ovih, WhatsApp u vreme virusa korona uvodi ograničenja po broju prosleđenih poruka.

Dosad je bilo moguće proslediti poruku na pet brojeva, a novo pravilo će to omogućiti na samo jedan.

Možda će vas zanimati:

Pravilo je zvanično najavljeno u utorak, 7. aprila i odmah stupa na snagu.

Pravilo o prosleđivanju poruka do samo jedne osobe aktivno je odmah i odnosi se na sve poruke, koje WhatsApp oceni kao “potencijalno rizične“, odnosno one, koje bi mogle biti prosleđivane više puta. Iako je ideja WhatsApp kompanije tj. Facebook kompanije, koja je vlasnik WhatsApp platforme, dobra ostaje nepoznanica na koji način će WhatsApp razlikovati MEME tj. smešnu poruku, od one, koja sadrži neistine o virusu korona.

Takođe, korisnike ova ograničenja zabrinjavaju, a stručnjaci upozoravaju na njih, zbog toga što se nameće logično pitanje - ako WhatsApp zaista primenjuje enkripciju s kraja na kraj (end-to-end), kako je onda moguće da sistem prepozna malicioznu poruku o virusu korona - osim, ako ne postoji mehanizam da je korisnik samostalno prijavi i tako spreči njeno dalje širenje (o ovome nema podataka na blog-u WhatsApp aplikacije).

WhatsApp je od početka pandemije virusa korona već nekoliko puta značajno menjao aplikaciju, kako bi zaustavio širenje neistina o virusu, a napravljen je i bot u saradnji sa Svetskom zdravstvenom organizacijom (SZO), koji ima istu svrhu, kao i pravovremeno informisanje korisnika.

Šta vi mislite o ovom potezu WhatsApp aplikacije?

Mapa širenja korona virusa uživo, koju preporučujemo nalazi se na linku.

U Srbiji zvaničan sajt o COVID-19 virusu je podignut s prvim danima širenja korone, a ispravne i detaljne vesti o virusu i njegovom uticaju, prevenciji, zaštiti i lečenju pronaći ćete i na MONDU, u rubrici Koronavirus.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi