Novi Facebook Messenger ispravio DVE NAJVEĆE zamerke korisnika | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi Facebook Messenger ispravio DVE NAJVEĆE zamerke korisnika

Potpuno nova aplikacija dostupna je za trenutno nekim Android i za iOS korisnike.

  Izvor: MONDO portal.

Facebook je konačno poslušao korisnike i sredio ono što je bio razlog da sa Messenger-a odu na Messenger Lite.

Nova aplikacija prvo je bila dostupna za Android korisnike, od kraja februara, a sad je dostupna i potpuno nova verzija za iOS uređaje.

Možda će vas zanimati:

Osim novog dizajna aplikacije, koji je izbacio neke vrlo retko korišćene opcije, napravio više mesta za konverzacije i razmenu poruka u grupama, Messenger je ubrzao aplikaciju, a to je posebno osetno u iOS verziji aplikacije.

Bez suvišnih opterećujućih delova interfejsa i sa manje opcija aplikacija radi i učitava se brže čak i na uređajima sa manje RAM memorije i sa slabijim hardverom.

Takođe, jedna od velikih zamerki je bila i sama veličina aplikacije, koja je posebno u iOS verziji srezana za više od trećine! Samim tim aplikacija zahvata manje korisničke memorije i pravi čak i manje podataka za 20 do 30 procenata, što je dodatna super stvar, koja će opet posebno značiti na uređajima sa ograničenom količinom bilo koje memorije - radne i korisničke.

Na novom Messenger kodu radi se od 2019. godine i nastojanje Facebook kompanije jeste da se aplikacija iznova napiše, štedeći resurse uređaja na kojem se koristi. Preobražaj Messenger aplikacije nazvan je Project LightSpeed I još uvek je u toku.

Pokazujući koliko je ozbiljna tokom redizajna i promene Messenger aplikacije Facebook kompanija tvrdi da je sa preko 1.7 miliona redova Messenger koda, u novoj verziji zadržano samo iznad 360.000, što je gotovo petina nekaašnjeg koda! Na kraju Facebook napominje da su neke opcije namerno sklonjene iz aplikacije, a da su neke privremeno nedostupne, dok se njihov kod ne pretrese i sredi, kad bi trebalo da se vrate u Messenger ponudu.

Da li ste vi primetili promene izgleda i rada Messenger aplikacije?

Pročitajte i ovo:

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi