KONAČNO počinje mapiranje Srbije u 3D: Sve što bi trebalo da znate (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KONAČNO počinje mapiranje Srbije u 3D: Sve što bi trebalo da znate (FOTO)

Srbiji i mnogim drugim zemljama omiljena aplikacija za GPS navigaciju, koja radi bez interneta, Here WeGo počinje mapiranje naše zemlje u 3D tehnologiji!

  Izvor: MONDO / Here WeGo

HERE Technologies, jedan od lidera u uslugama digitalnog mapiranja i lokacijskih servisa, mapiraće od ove jeseni delove Srbije visoko preciznom trodimenzionalnom (3D) tehnologijom u okviru nastojanja da ponudi najnaprednije mape sveta.

Šta se dešava sa autoputem Miloš Veliki:

HERE planira da vozi ulicama Srbije tokom oktobra i novembra 2019, koristeći automobil opremljen najsavremenijom tehnologijom za snimanje visoko preciznih podataka o putevima, uključujući vertikalnu i horizontalnu saobraćajnu signalizaciju. Jasno obeležen HERE automobil takođe će snimiti 3D i panoramske snimke ulica, kao i ključne tačke kao što su prodavnice, benzinske pumpe i restorani.

Informacije će se koristiti u izradi detaljnih mapa Srbije dizajniranih da podrže visoko autonomna vozila i druge napredne usluge koje poboljšavaju bezbednost na putevima, smanjuju zagušenja u saobraćaju i omogućavaju lakše kretanje u gradskim područjima.

U narednim nedeljama vozilo će saobraćati glavnim putevima širom zemlje i ulicama određenih gradova. Čitav postupak snimanja se odvija bez zaustavljanja i uticaja na normalan tok saobraćaja.

Naravno, ono što zanima mnoge od nas jeste - bezbednost i sigurnost podataka tokom i nakon snimanja. Zbog toga je kompanija izdala i sledeće saopštenje: HERE je posvećen poštovanju i zaštiti privatnosti. Sakupljeni panoramski snimci ulica se čuvaju najpre u vozilu, a kasnije prenose u kriptovanom obliku (zaštićenom od čitanja čak i ako se do podataka dođe) i čuvaju u sigurnom objektu. Snimci se dalje obrađuju korišćenjem naprednih algoritama za otkrivanje i zamagljivanje lica i registarskih tablica. Panoramski snimci se objavljuju tek kad su lica i brojevi registarskih tablica zamagljeni.

U izuzetno retkim slučajevima kada snimak nije pravilno zamagljen, HERE olakšava svakome da ovo prijavi. Jednostavno, kada otvorite snimak, kliknite na link Report image (Prijavi sliku) u donjem levom uglu mape. Za više detalja o projektu posetite ADRESUgde se možete dodatno informisati kako HERE štiti Vašu privatnost.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije GPS vesti u vezi sa Srbijom:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA