Google je sad baš PRETERAO, evo procenite i sami... | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google je sad baš PRETERAO, evo procenite i sami...

Da li znate da Google Photos sad i bukvalno ima mogućnost da ČITA vaše slike?!

  Izvor: MONDO portal

Verovali ili ne, nakon što je pokupio slike velikog broja korisnika i na njima prepoznaje lokacije, lica, popularne spomenike, popularna mesta i druge detalje, Google sad u Google Photos prepoznaje i čita čak i tekst na fotkama! Google je ovu opciju tj. funkciju potvrdio na svom Twitter nalogu.

Zašto je ova opcija užasna

Da se razumemo: Nikako nismo protiv napretka tehnologije, ali jesmo protiv njenog konstantnog nametanja - zašto Google mora da odluči umesto nas da li će čitati, i ponavljamo BUKVALNO ČITATI, naše slike?! Ako želimo tu opciju - koristićemo je, a ako ne želimo - ne želimo ni da to Google ili bilo ko drugi samovoljno radi umesto nas! Posebno ne da svako ima priliku da pretraži naše fotke po ključnim rečima ili bilo kojem drugom parametru. Ono što je Google trebalo da uradi jeste da nam ponudi izbor za ove opcije, a ne da one budu tu same po sebi aktivirane za nas. Takođe, koliko ljudi, kojima sa Android telefonom dođe samo Google Photos umesto Galerije, zna da Google ima pristup svim njihovim slikama i sadržaju na njima?!

Uskoro će prvo korisnici Android telefona, a posle svi Google Photos aplikacije, biti u prilici da pretražuju fotografije dokumenata ili slike ekrana u galeriji na osnovu teksta, koji se na njima nalazi. Takođe, taj tekst je moguće izdvojiti, a zatim kopiranjem i lepljenje, odnosno Copy i Paste operacijama prepisati na neko drugo mesto.

Pročitajte i ovo: Google želi vaše slike po svaku cenu!

Ove opcije nadograđuju AI tehniku svojstvenu opciji i aplikaciji Google Lens, znanu kao optical character recognition (OCR), koju Google automatski sprovodi nad čitavom svim fotografijama.

Ne moramo da vam kažemo koliko je sad zabrinutih korisnika, među onima, koji su svoje slike okačili na Cloud, kroz Google Photos aplikaciju, koja sad bukvalno čita sve sa njih i zna sve o tim korisnicima - s kim su, gde su, šta su slikali (predmeti, objekti), čita tekstove sa slika, jednom rečju - sve!

Takođe, koliko ćemo čekati na opciju da isključimo takvu mogućnost i da li će ona uopšte biti dodata ikad?!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Introducing the new Google Photos
Izvor: Google

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA