Google Maps upozoravaju na saobraćajne kamere | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Google Maps upozoravaju na saobraćajne kamere

Nova opcija stiže i u Srbiju.

  Izvor: MONDO portal / Google Maps
 Google Maps, GPS, Navigacija, Kamere, Saobraćajne kamere, Brzina kretanja, Upozorenje na brzinu, Prekoračenje brzine Izvor: MONDO portal / Google Maps

Google je iz Waze aplikacije, koju je kupio pre mnogo godina, najzad preuzeo jednu od bazičnih funkcija - upozorenja na saobraćajne kamere. Kompanija Google u saradnji sa lokalnim vlastima na svoje mape kači pozicije kamera, koje su zadužene za kontrolisanje saobraćaja, kako bi korisnike, pored ostalih upozorenja, upozoravao i na saobraćajne kamere.

Ova funkcija već je oživela u preko 20 zemalja sveta, a u Srbiji i regionu će biti dostupna u narednih nekoliko nedelja. Korisnici će nakon posebnog ažuriranja Google Maps putem otključavanja na serveru dobiti ažuriranje ovog sadržaja i tada će početi da im se prikazuju obaveštenja o saobraćajnim kamerama u blizini.

Pročitajte i ovo: Napokon, Google Maps navigacija u Srbiji ima gradski prevoz

Takođe, jedna od novih opcija, koja je dostupna nekim korisnicima u Srbiji i regionu, koji koriste BETA Google Maps aplikaciju, omogućava kontinuirano praćenje brzine na mapama tokom vožnje. Ova opcija radi potpuno isto kao na Waze ili Here WeGo aplikacijama, na kojima je dostupna već godinama. Kad korisnik prekorači dozvoljenu brzinu kretanja, koje Google dobavlja opet od lokalnih institucija, zvučnim signalom će biti upozoren na to, dok će ikonica znaka pokazati brzinu kretanja na koju korisnik mora da se vrati tj. da uspori.

Redovno ažurirajte Google Maps i ne zaboravite da aktivirate dodatne opcije u podešavanjima aplikacije. Takođe, sve ove opcije uglavnom su dostupne putem internet veze, pa svi, koji putuju u inostranstvo imaju još jednu dodatnu brigu - prenos podataka. Naravno, to će biti isključeno, ako nemate neki lokalni paket ili roming dodatak nekog od naših operatora.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi