Napokon: Google Maps navigacija obuhvata gradski prevoz | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napokon: Google Maps navigacija obuhvata gradski prevoz

Niš je postao prvi grad u Srbiji u kojem možete, korišćenjem Google Maps, videti kako da stignete s jednog na drugi deo grada uz pomoć gradskog prevoza.

  Izvor: Google Maps/screenshot

Google Transit je deo servisa Google Maps i nudi korisnicima da u realnom vremenu saznaju kako da koristeći usluge gradskog prevoza stignu iz jednog dela grada u drugi.

Servis je naročito popularan među turistima kojima je grad nepoznat, a kamoli trase linija gradskog prevoza.

Moguće ga je koristiti širom sveta, a što se tiče našeg okruženja dostupan je u Budimpešti, Zagrebu, Sarajevu, Skoplju, Sofiji, kao i u desetak rumunskih gradova. Ovde možete videti gde se sve može koristiti.

 Google Maps Transit Izvor: Google Maps Transit/screenshot

Osim što će vam pokazati trenutno kako da stignete od, recimo, Brandenburške kapije do Aleksander placa, ako ste u Berlinu, možete da vidite kako i koliko će vam vremena trebati da stignete u recimo 7:70 ili 22:30, a postoji i korisna opcija koja pokazuje kada kreću poslednji polasci određenog dana.

Od pre nekoliko dana, Google Transit je sada moguće koristiti i u Nišu, koji je postao prvi grad u Srbiji gde radi ovaj servis.

Korišćenje servisa je moguće kako u desktop, tako i u mobilnoj varijanti Google Maps.

Sve što treba jeste da odredite polaznu i krajnju tačku i dobićete opcije kako preći tu deonicu sopstvenim automobilom, gradskim prevozom ili peške.

Odabirom opcije "gradski prevoz" (ikonica tramvaja) dobićete sve moguće rute, tačnu lokaciju stanica i detaljne vremenske odrednice za svaki deo rute.

Takođe, možete birati između najbolje rute, rute s najmanje presedenja ili hodanja.

Bravo za Niš i gradsku direkciju za javni prevoz, a sada čekamo da ovaj servis postane moguć i u ostalim gradovima u Srbiji.

Najnovije i najzanimljivije vesti iz sveta automobila, automobilske tehnike, saveta, saobraćaja… pratite u rubrici MONDO Auto, kao i na našim Facebook i Instagram stranicama.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA