Bacite metre i lenjire, imamo nešto bolje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bacite metre i lenjire, imamo nešto bolje!

Google aktivirao ARCore za gomilu podržanih telefona - proverite da li je i vaš među njima - i instalirajte novu super aplikaciju!

  Izvor: MONDO portal / Marko Čavić

Proširena realnost (augmented reality - AR) ne mora da vam se dopada, ali činjenica je da će sve više sadržaja na mobilnim telefonima biti zasnovano upravo na ovoj tehnologiji.

Sreća za mnoge korisnike, koji su već kupili svoj telefon, a želeli bi da imaju pristup novoj Android proširenoj realnosti jeste u tome što je Google za sve podržane telefone upravo omogućio korišćenje AR Core funkcionalnosti, koja će aktivirati ovu, do sada skrivenu, opciju na tim telefonima.

Koji su telefoni podržani pogledajte na zvaničnoj Google listi.

AR Core omogućava korišćenje kamere telefona za pogled u “nov svet“, koji je dopunjen sadržajima koji se putem posebnih mehanizama projektuju u realnoj stvarnosti, koja okružuje korisnika (u onu, koja se vidi kroz objektiv kamere).

ARCore kako aktivirati i šta može
Izvor: Google AR & VR

Iako se AR Core u svom početnom stadijumu koristi za zabavu i igre, naišli smo na jednu sasvim upotrebljivu “korisnu“ aplikaciju - Measure.

Measure je zapravo virtuelni lenjir, odnosno metar, kojim je moguće izmeriti dužinu, visinu i širinu objekata koji su prikazani kroz objektiv kamere. Instalirajte Measure aplikaciju, otvorite je i uperite kameru ka objektu čije mere želite da saznate. Sačekajte da se učita interfejs za izbor metra, odredite početnu tačku i zatim odmah i krajnju i dobićete meru u centimetrima ili inčima (u zavisnosti od toga koju jedinicu ste odabrali).

Preciznost lenjira tj. metra je plus/minus jedan centimetar, a u našim test merenjima Measure se pokazao odlično - tačno je izmerio dužinu stola, kao i širinu donjeg dela našeg laptopa. U trenucima kad vam lenjir ili metar nisu pri ruci Measure je odlična aplikacija, koja će vam pomoći da precizno izmerite sve što poželite.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Measure aplikacija za merenje Google AR Core
Izvor: Google AR & VR

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA