Digitalni vodič kroz "stari" Beograd | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Digitalni vodič kroz "stari" Beograd

Saznajte kako da posetiocima glavnog grada predstavite sve čari i znamenitosti Beograda na potpuno novi i još zabavniji način.

  Izvor: mts

Svi smo mi dobri turistički vodiči našim gostima, zar ne?

Kada želimo da naš grad predstavimo u najlepšem svetlu, onda ga opisujemo popularnim frazama: "grad sa bogatom istorijom" ili "grad jedinstvene prirodne lepote" ili "grad sa izuzetno burnim noćnim životom".

Na ovaj način prikazuje se samo "jedna strana lica prestonice". Činjenica je da Beograd čini posebnim to što leži na ušću dve reke, što nudi bogat i živopisan noćni život, kao i to što je prepoznatljiv po srdačnosti i gostoprimstvu svojih stanovnika, ali složićete se da se turistička ponuda glavnog grada ne ogleda samo u tome.

Živimo u dobu digitalizacije, što nam olakšava svakodnevno funkcionisanje u mnogim sferama života.

Naravno, sve primetnije je i prisustvo digitalizacije u turizmu. Odličan primer za to je "Beograd priča", aplikacija za pametne uređaje razvijena uz primenu koncepta "proširene stvarnosti" (Augmented Reality), koja omogućava da se na jednostavan i zabavan način dobiju osnovne informacije o 60 lokacija u gradu.

Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna za dva najpopularnija operativna sistema, Android i IOS.

Po preuzimanju aplikacije dovoljno je kameru telefona usmeriti ka jednoj od ukupno šezdeset dve ucrtane lokacije, a uređaj će istog trenutka prepoznati lokaciju i na ekranu će se prikazati niz kratkih tekstova koje prati audio-vodič.

Izgled posmatranog objekata proširen je istorijatom građevina, najznačajnijim događajima koji se za njega vezuju, kao i sa prvim sačuvanim fotografijama. Korišćenje ove aplikacije omogućava spomenicima da sami govore o svojim graditeljima, ličnostima koje predstavljaju, ali i njihovom značaju za istoriju grada i države.

Beograd je sada, zahvaljujući ovoj interaktivnoj aplikaciji, u prilici da vam se "obrati" i predstavi u potpuno novom izdanju.


Osim aplikacije "Beograd priča", na marketima App Store i Google Play nalaze se i "Kragujevac priča", "Novi Sad priča" i "Niš priča".

"Beograd priča" zavređuje prosečnu ocenu 4.5. i ima gotovo 50.000 preuzimanja na Android
marketu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA