Izbrišite ove tastature s telefona, odmah! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izbrišite ove tastature s telefona, odmah!

Poznate tastature izložile 200 miliona korisnika velikom riziku!

  Izvor: SwiftKey
GO Keyboard - The Best Android Keyboard ever
Izvor: GO Keyboard.

Tri tastature objedinjene u Google Play prodavnici pod GO Keyboard imenom, iza kojih stoji GOMO Dev Team programerska kuća, izložila je svojih više od 200 miliona korisnika riziku, jer ih je snimala putem mikrofona, sakupljala podatke o pozivima, brojevima kartica i ličnosti svojih korisnika - iako je za to navela da neće raditi i da ceni i poštuje privatnost onih, koji upotrebljavaju sporne aplikacije.

Problem je što je aplikacija sakupljala podatke i prisluškivala tj. špijunirala korisnike, ali je problem i to što je razvojni tim sve tri tastature iz GO Keyboard sistema podatke za novac ustupala kompanijama koje to zatraže i posebno kompanijama koje se bave plasiranjem oglasa.

Aplikacije iz GO Keyboard familije (sa smajlijima, s temama, sa GIF-ovima…) izglasane su u preko 20 zemalja kao jedna od najboljih aplikacija tokom 2016. godine, što je svakako loše za neupućene korisnike, jer ne znaju koliko su te tastature, zapravo - loše!

Prema rečima PhoneArena sajta, GO Keyboard je sakupljala svako slovo i svaku reč koju su korisnici napisali kroz nju i skladištila ih na serverima kompanije!

Savet AdGuard kompanije, koja je prevaru i otkrila jeste da odmah izbrišete sve GO Keyboard aplikacije koje imate i koristite neke druge! Google je obavešten u vezi sa ovim aplikacijama i njegova odluka, najverovatnije ukidanje aplikacija, očekuje se uskoro…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi