Aplikacija POSITIVE DRIVE - za zdrav život | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplikacija POSITIVE DRIVE - za zdrav život

Studenti, "skinite" ovu aplikaciju i testirajte koliko se zdravo krećete. Pešačenje i vožnja bicikla nose najviše poena. Najbolje čekaju nagrade!

  Izvor: MONDO/Predrag Vujić

U toku maja i juna meseca ove godine celo administrativno područje grada Beograda postalo je svojevrsna zona transportne igre. Univerzitet u Beograd - Saobraćajni fakultet sprovodi kampanju PROMENI TRAG, čiji je cilj promovisanje aktivnih načina kretanja (pre svega biciklizma i pešačenja) među populacijom studenata u Beogradu.

Kampanja se sprovodi kao deo projekta "Iskorišćenje potencijala praćenja aktivnosti biciklizma i pešačenja" (TRACE) koji se finansira od strane Evropske komisije (programa Horizon2020).

Projekat obuhvata učesnike-partnere iz 7 država Evropske unije (Portugal, Belgija, Luksemburg, Holandija, Bugarska, Italija i Velika Britanija) i Srbije, kao pridružene zemlje.

Kampanja PROMENI TRAG je zasnovana na POSITIVE DRIVE konceptu, koji podstiče pozitivno ponašanje u saobraćaju kroz različite modele nagrađivanja. Kampanja je počela 22. maja godine i trajaće ukupno 6 nedelja.

Planirano je da se u kampanju aktivno uključi više od 1.000 studenata.

Student koji želi da se priključi može to da uradi tako što preuzme aplikaciju POSITIVE DRIVE sa GooglePlay-a ili AppStore-a i instalira je na svoj pametni telefon.

Posle prijave potrebno je uneti kod kampanje "BEOGRAD".

Aplikaciju treba koristiti prilikom svojih putovanja svim vidovima prevoza. Poeni (smajliji) se dobijaju za svako kretanje prema pređenoj kilometraži i na osnovu vida kretanja (najveći broj poena nose kretanje biciklom i pešačenje).

Aplikacija je u potpunosti lokalizovana, odnosno prevedena na srpski jezik.

Više o aplikaciji saznajte na sajtu www.positivedriveapp.com/o-aplikaciji/

- OSNOVNE IDEJE i CILJEVI -

Nagrađuje se dobro ponašanje

Positive drive postavlja standarde “dobrog”ponašanja u saobraćaju. Uzmite svoj bicikl umesto automobila, pešačite do fakulteta/posla/škole... Što više kilometara pređete osvojite više (s)miles.

Krećite se, igrajte se i osvojite!

Osvajanje (s)miles omogućava vam da se igrate i osvojite sjajne nagrade! Zavirite u zonu igre Beograd i vidite šta sve možete osvojiti.

Postavi svoje ciljeve

Pored trasa kretanja Positive Drive beleži i mnoge druge korisne informacije. Proveri koliko si kilometara prešao, koliko si sagoreo kalorija, koliko manje CO2 emitovano u atmosferu ili koliko ste uštedeli novca promenom načina kretanja.

Izazovi prijatelje

Pozovi svoje prijatelje, članove porodice i kolege da ti se pridruže. Postive Drive vam omogućava da pratite međusobna dostignuća i da ih upoređujete sa svojim. Pored toga možete postaviti i zajedničke ciljeve i zajedno ih dostići.


Kampanju su zvanično podržali grad Beograd (Sekretarijat za saobraćaj i Sekretarijat za javni prevoz), Univerzitet u Beogradu, Studentski parlament Univerziteta u Beogradu, Studentski centar i značajan broj sponzora (Capriolo, WinWin, Public Transport Consult, Exit Escape Room, Workforce, Time out klub, Jazz Cafe, Đak sport), u saradnji sa kojim je obezbeđen veliki broj nagrada.

Svakom studentu koji instalira aplikaciju kompanija WinWin je obezbedila 15% popusta, a za one koji pređu najviše kilometara biciklom i pešaka obezbeđene su glavne nagrade u vidu dva bicikla, koje dodeljuje kompanije Capriolo, kao i akciona kamera, poklon kompanije Public Transport Consult.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA