Hiljade aplikacija će uskoro prestati da rade… | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hiljade aplikacija će uskoro prestati da rade…

Apple je rešio da još jednom potpuno promeša sve svoje karte, ovog puta s aplikacijama, koje će morati da budu 64-bitne. Sve!

  Izvor: Promo/Apple

Podsećamo vas na odluku da ukinu 3.5 mm audio ulaz/izlaz iz svakojakih razloga. Podsećamo vas i da su ubili gotovo sve „normalne“ portove na MacBook Pro računarima nove generacije. Sad su rešili da se obračunaju sa 32-bitnim aplikacijama, koje, ako je verovati IT medijima, od iOS 11 verzije više neće raditi na iPhone, iPad i iPod uređajima.

Apple je s pojavom iPhone 5S smartfona najavio programerima da bi trebalo da se okrenu programiranju novih i sređivanju već postojećih aplikacija u 64-bitnom sistemu. Kako hiljade i desetine hiljada programera, kako Mashable prenosi, nije uradilo još uvek ništa, Apple je stvar uzeo u svoje ruke i nateraće ih da svoje stare aplikacije prebace u 64-bitne ili one više neće raditi uopšte s novim iOS verzijama niti će se nalaziti u okviru AppStore-a.

Kleo se u Apple, sad je najveći Huawei fan (VIDEO)

Top 5 proizvođača telefona: Smena na vrhu!

Apple je 32-bitne aplikacije na poslednjim verzijama iOS sistema označavao porukom: „Ova aplikacija bi mogla da uspori vaš iPhone“. Sad je to promenjeno u: „Ova aplikacija neće raditi sa budućim iOS verzijama. Programer ove aplikacije mora da je ažurira, kako bi unapredio njenu kompatibilnost“.

S obzirom na to da izveštaj Mashable portala pokazuje da više od 50 odsto aplikacija trenutno dostupnih u AppStore-u nije ažurirano više od godinu dana, Apple će sam srediti pravu „seču“ aplikacija. Oko 30 odsto aplikacija nije ažurirano dve, a nešto manje od 20 odsto aplikacija tri ili više godina. Ukoliko se ne ažuriraju do krajnjeg roka, među „ubijenim“ aplikacijama biće i legende poput „Ocarina“ i „Great Lightsaber“.

iPhone je opet hit, prodaja iznad očekivanja!

Da li će programeri sad konačno poslušati Apple i srediti svoje stare aplikacije ostaje da se vidi. Nadamo se da nakon ovog upozorenja programeri više neće planirati nove aplikacije u 32-bitnom obliku…

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA