Aplikacija pronalazi ukraden telefon | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aplikacija pronalazi ukraden telefon

Iako fizički ne može da spreči krađu Phound! će pratiti kretanje telefona, praviti slike prednjom kamerom i pokazati korisniku gde mu je telefon, uz mogućnost da obriše podatke s njega!

 Izvor: Kaspersky.

Predstavljamo besplatnu Android aplikaciju koja omogućava korisnicima da zaštite ono što im je vredno - svoje mobilne telefone i lične podatke.

Phound! je reč koja potiče iz dve reči: Phone i Hound. Hound znači pas, i to je “pas tragač” koji pomaže da budu brzo pronađeni izgubljeni gedžeti i da podaci skladišteni na njima budu zaštićeni od očiju napadača.

Prema istraživanju korisnika interneta, u toku perioda od godinu dana jedan od dvadeset ispitanika u proseku i četiri odsto korisnika u Evropi izgubili su svoj telefon ili tablet zbog nemarnosti ili krađe. U isto vreme 36 odsto korisnika je priznalo da njihov uređaj sadrži poverljive podatke koji ne bi trebalo da dođu u pogrešne ruke, Kaspersky Phound! je razvijen da spreči ovakve alarmantne situacije.

Phound! nudi vlasnicima gedžeta veliku kontrolu na daljinu nad svojim uređajima i podacima skladištenim na njima preko portala My Kaspersky. Ako korisnici izgube uređaj ili im ga neko ukrade, mogu brzo da ga blokiraju da bi izbegli neovlašćeno pristupanje, a mogu i da koriste GPS, GSM ili Wi-Fi mrežu da pronađu uređaj na mapi. Da bi još više bila olakšana potraga za uređajem, korisnici, takođe, mogu da prave slike prednjom kamerom ili da postave poruku koja bi se pojavila na ekranu uređaja.

Ako korisnici zagube telefon ili tablet kod kuće ili u kancelariji, ovi uređaji mogu biti pronađeni uz pomoć alarma - uređaj će da proizvede glasan zvuk i nastaviće sa oglašavanjem dok korisnik ne ukuca tajni kod. Kao poslednja mogućnost, korisniku se nudi opcija da na daljinu uz pomoć Phound! izbriše sve podatke sa uređaja ili sa SD diska, uključujući kontakte, poruke, slike i slično, kao i da pokrene potpuni reset na uređaju, po potrebi.

Phound! je dostupna na osam jezika i može biti preuzet iz prodavnice Google Play Store, zvanične prodavnice za aplikacije za Androide. Aplikacija ima 17 MB i napravljena je za Androide 3.0 i novije.

Šta mislite o ovome? Pratite nas i na Facebooku, Twitteru i instagramu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi