Telegram: Besplatna i sigurna WhatsApp alternativa | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Telegram: Besplatna i sigurna WhatsApp alternativa

Ruska aplikacija tvrdi da je ni NSA ne može prisluškivati, ostaće besplatna i bez reklama zauvek, a dosadašnji korisnici WhatsAppa je obožavaju. Evo i zašto je to tako!

 Izvor: Promo/MONDO portal.

Telegram aplikaciju, koja se smatra konkurencijom i zamenom za WhatsApp i Viber, napravila su braća Durov, tvorci društvene mreže VKontakte, ruskog Facebooka.

Telegram je postao popularan kada je WhatsApp aplikaciju kupila društvena mreža Facebook i kada su padovi u radu sistema postali učestaliji nego inače.

Ono što korisnici Telegrama vole jeste činjenica da će aplikacija ostati besplatna dok god postoji i to bez reklama i pretplate za bilo koji deo. Braća Durov navode da će se aplikacija, ukoliko njihove “zalihe novca” presuše, a one su jedini izvor finansiranja Telegrama, osloniti na donacije korisnika i svih koji žele da budu “dobrotvori”.

Najvažniji razlog zašto smo želeli da podržimo i pomognemo pokretanje Telegrama bila je želja da učestvujemo u izgradnji komunikacione aplikacije kojoj ne mogu da pristupe ruske sigurnosne agencije niti bilo koje druge, tako da možemo bez bojazni da je korsitimo uvek", kažu Durovi, dodajući da je enkripcija koja služi za zaštitu komunikacije na Telegramu najsuperiornija koju je trenutno moguće postići, a aplikacija je bazirana na Cloud usluzi i održavanju sistema.

Najzgodnija stvar kod Telegrama jeste to što kombinuje elemente Snapchat aplikacije i WhatsAppa, uz mogućnost pokretanja "Secret" moda. On omogućava da obavljate tajne prepiske koje su još dodatno zaštićene enkripcijom.

Osim tajnog četa, možete slati poruke koje će se same uništiti nakon što budu pročitane. Vreme samouništavanja možete podesiti u rasponu od dve sekunde do sedam dana. Na samouništavajućim porukama radi trenutno i Facebook.

Telegram je izuzetno brza aplikacija, vrlo jednostavnog interfejsa, tako da ko je jednom koristio WhatsApp ili Viber neće imati nikakvih problema da pređe na Telegram. Prilikom registracije aplikaciji predajete svoj broj telefona da biste dobili aktivacioni kod, kao i da biste mogli da se povežete sa prijateljima iz imenika. Za registraciju je potrebno uneti ime korisnika, ali prezime nije nužno. Kada se uspešno prijavite dočekaće vas lista prijatelja koji već koriste Telegram i sa njima možete ćaskati i deliti različite vrste fajlova, uključujući .mp3 i video datoteke. Naravno, tu je razmena fotki, lokacije, dokumenata i pravljenje novih fotografija ili video zapisa kamerom.

Telegram koriste desetine miliona korisnika na iOS, Android, Windows Phone i PC platformi, a možda je sada pravi trenutak da ga isprobate i vi.

Čekamo vaše komentare i utiske ispod i na Facebooku!

VideoTelegram aplikacija

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi