Office 365 dobio Power BI nadogradnju | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Office 365 dobio Power BI nadogradnju

Novi, moćni prikaz podataka i kolaboracija u Excelu.

  Izvor: Promo.

Microsoft je objavio opštu dostupnost servisa Power BI za Office 365 - poslovnog alata u "oblaku" koji omogućava potpuno novi način rada s podacima u alatima Excel i Office 365, koje koristimo svakog dana.

Power BI (Business Intelligence) za Office 365 objedinjuje prednosti Microsoftovih servisa u oblaku, produktivnosti i poslovne inteligencije, koje nam sada omogućavaju da lako analiziramo i vizuelno prikažemo podatke u Excelu, prezentujemo bitne podatke na najjednostavniji način, podelimo ih sa drugima i zajedno na njima radimo, sa bilo kog uređaja pomoću Office 365 servisa.

Power BI za Office 365 sa Excelom omogućava korisnicima da lako kreiraju izveštaje i istražuju podatke u Excelu, dele ih i zajedno rade na rezultatima pomoću Office 365.

Excel uključuje i moćno modeliranje podataka i mogućnosti vizualizacije koja omogućuje korisniku da lako istražuje, pregleda i kombinuje svoje podatke. Sada korisnici takođe imaju mogućnost za stvaranje sjajnih i bogatih 3D geoprostornih prikaza u Excelu.

Sa Office 365 servisom, korisnici imaju pristup "oblaku" pomoću kog dele svoje nove vizuelne prikaze i izveštaje sa svojim kolegama u realnom vremenu, i na mobilnim uređajima. U takvoj interakciji oni pomoću svojih uvek ažurnih podataka na jedan novi način imaju uvid u svoj rad, rad svog tima, pa tako i svojim radom upravljaju uspešnije.

Ključne mogućnosti u "oblaku" uključuju i:
- Data Management Gateway koji omogućava vezu sa baznim izvorom podataka (vašim računarom) i vrši ažuriranje prema rasporedu. Korisnici tako uvek imaju najsvežije prikaze podataka, bilo da ih gledaju na desktop ili mobilnom uređaju.
- BI sajtove, namenske radne prostore koji su optimizovani za BI projekte i koji omogućavaju poslovnim korisnicima da brzo pronađu i dele podatke i izveštaje sa kolegama i sarađuju na BI rezultatima.
- Pristup BI sajtovima i podacima bez obzira gde se korisnici nalaze – i preko mobilnih uređaja. Korisnici mogu pristupiti svojim podacima preko HTML5 pretraživača ili putem mobilne aplikacije, dostupne na Windows Storu.
- Upite na prilagođenom jeziku kroz pitanja i odgovore koji omogućavaju korisnicima da postavljaju pitanja vezana za svoje podatke i primaju neposredne odgovore u obliku interaktivne tabele, grafikona ili crteža.

Za više informacija, pročitajte blog Kventina Klarka, potpredsednika Microsofta. Korisnici mogu saznati više o tome kako doći do Power BI servisa za Office 365 na www.powerbi.com.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA