Hotmail je postao Outlook: Ovo treba da znate | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hotmail je postao Outlook: Ovo treba da znate

Vreme je za novo mejl iskustvo, koje će vam olakšati i ulepšati svakodnevnu razmenu mejlova. Ne brinite, prelazak na Outlook neće nimalo boleti, a MONDO vam prenosi kako je raditi u novom Outlooku.

  Izvor: Microsoft Press Images.

Microsoft Outlook zasniva se na novom, čistijem i jednostavnijem korisničkom okruženju, koji se nadovezuje na Windows Phone 8 i novi Microsoft Windows 8 operativni sistem. Veoma je sveden, prost i za upotrebu ne može biti lakši, a u prvi mah činiće vam se kao da ste otvorili "lagani" wap ili mobilnu verziju sajta.

Evo i kako je Microsoft potkačio GMail u svojoj video najavi novog Outlooka.

Mejlovi se prikazuju u najvećem delu redizajniranog interfejsa, a omogućen je i direktan pristup SkyDrive Cloud prostoru, Kalendaru i Kontaktima. Nažalost, oni su još uvek samo delimično redizajnirani i ostali su u Hotmail izdanju, što pomalo kvari utisak. Ne brinite, nove verzije stižu ubrzo.

Sa desne strane izlistane su opcije mejla, mogućnost deljenja njegovog sadržaja na društvenim mrežama, dok je leva rezervisana za foldere i njihov sadržaj, kao i brz pristup pregledu dokumenata. U donjem delu prozora prikazuju se saveti i uputstva za korišćenje novog mejl klijenta, koje možete da ugasite, ako ih ne želite.

Sva podešavanja naloga, uključujući i vizuelne efekte možete da prilagodite svom ukusu i načinu upotrebe, a ponuđena je i mogućnost automatske zamene adrese iz @hotmail.com u @outlook.com. To ne morate da uvažite, ako ne želite, ali u bliskoj budućnosti na to ćete morati da pristanete.

Kratak video sa uputstvima vezanim za novi Outlook pogledajte u nastavku.

Microsoft navodi da je korisnik novog mejl klijenta jedina i centralna figura, kojoj se garantuje maksimalna bezbednost podataka i identiteta, kao i omogućava kontrola kojeg sadržaja i u koje vreme će on biti podeljen sa drugima. Bezbednost novog Outlooka je umnogome poboljšana, pa u Microsoftu smatraju da će to biti jedan od glavnih razloga za izraženiju upotrebu novog klijenta.

Već sada se može reći da Microsoft ne samo da nije pogrešio prilikom redizajna opcija i izgleda Hotmaila, nego je i "pogodio pravo u centar". Za samo dva sata Outlook je dobio preko milion novih korisnika, a sa Android i iOS aplikacijama spremnim za korišćenje taj broj sigurno će nastaviti brzo da se povećava. Trenutno Outlook koristi preko 300 miliona korisnika iz celog sveta.

Prednost Outlooka nad drugim mejl klijentima biće i integracija Skype poziva i čet poruka, koja je već počela.

Outlook Android aplikacija

Kuriozitet predstavlja to što je Microsoft prvo predstavio Android aplikaciju, pa tek onda iOS. Do sada je bilo drugačije. Izgleda da Microsoft prati trendove na tržištu, pa se jednostavno priklanja brojnijima ili, ipak, zna da Apple korisnici uglavnom koriste sve Apple proizvode, pa imeđu ostalih i iOS mejl klijente.

Od novih funkcija Android Outlook imaće konverzacijsko organizovanje mejlova (podseća na SMS konverzacije), opciju arhiviranja mejlova jednim klikom, pojednostavljeno odgovaranje na pristiglu poštu, prilagođavanje opcija Inbox foldera korisniku, promenu izgleda pomoću tema i čistiji i jednostavniji dizajn.

Aplikacija je besplatno dostupna za sve 2.0 i novije verzije Androida u Play Storu Googla. Možda i vas nova Outlook aplikacija "natera" da se sklonite pod Microsoftov kišobran - probajte, nemate šta da izgubite, posebno ukoliko već imate hotmail mejl nalog.

Android Outlook aplikaciju već je instaliralo do 10 miliona korisnika, a prosečna ocena novog mejl servisa je 2.2, na osnovu 45 hiljada glasova.

GMail korisnici preći će na Outook, kaže Microsoft

Kompanija Microsoft tvrdi da ima 25 miliona aktivnih korisnika novog Outlook mejl servisa, koji su registrovani od avgusta 2012, kada je određenom broju korisnika aktiviran novi Outlook servis. Od tog broja, većina ih je na novu mejl platformu migrirala sa GMail usluge. Kao najveće prednosti novi korisnici Outlooka, u odnosu na GMail navode:
- jednostavniji interfejs
- bolje blokiranje neželjene pošte i
- lakše slanje fotografija i Office fajlova.

Sem toga, na panelu koji je kompanija Microsoft organizovala došlo se do podatka da bi čak četiri od pet korisnika GMail servisa rado u nekom trenutku prešla na novi Outlook mejl. Sem ovoga što je navedeno na zvaničnom Outlook blogu, nije saopšteno na koji način je kompanija došla do tih podataka i koliki broj i kako izabranih učesnika je učestvovao na panelu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi