Kraj igre, početak reklama!

REKLAME U VIDEO IGRAMA DO KRAJA GODINE: Ni konzole, ni računari im ne mogu pobeći, traju i do 30 sekundi!

Da li biste vi prihvatili da odgledate reklamu u video igri, a da za to dobijete nagradu?

Izvor: SMARTLife / Unsplash/ Sigmund

Postoje reklame na YouTube platformi, prisutne su i na Twitch-u, a nezaobilazan su deo većine video igara na pametnim telefonima, ali znate gde još uvek nema toliko reklama?

U video igrama na konzolama i na računarima (doduše ima par naslova koji u sebi imaju iste)!

Sada se pojavila nova informacija da kapitalizam želi baš to da promeni! Kako prenosi AxiosplayerWON je "prva takva platforma za oglašavanje unutar video igara" i već su sklopili saradnju sa kompanijama Electronic Arts i Hi-Rez (Poznat po igri SMITE) da donesu reklame u njihovim igrama, kakve možemo da vidimo na popularnim striming servisima, pa čak i na igrama za mobilne telefone!

Oni su testirali ovu tehnologiju godinama i baš sada smatraju da je pravo vreme da se ista implementira u video igre. Te reklame će ponuditi i nagrade igračima koji će moći da biraju da li će gledati verziju reklame od 15 ili 30 sekundi, posle čega će dobijati poklone kao što su ikonice, avatari, pa čak i skinovi. Pretpostavljamo da što duže reklame traju, da ćete više dobijati beneficija.

Koristeći tehnologiju kompanije Simulmedia (ona upravo stoji iza te platforme), programeri će moći da ubace te reklame u svoje igre i da sami odluče kakve će poklone dati svojim korisnicima jednom kada pristanu da odgledaju reklamu. Preko svog ad servera, Simulmedia će moći da proveri da li su reklame zaista pogledane, posle čega će poslati notifikaciju igraču da može da preuzme nagradu. U zavisnosti od igre će zavisiti i nagrade.

U svom istraživanju, Simulmedia je otkrila da su igrači voljni da odgledaju do 10 reklama dnevno kako bi otključali besplatnu kozmetiku. Ova platforma će prevashodno biti namenjena Free-to-play igrama (F2P) za računare i konzole, u pitanju su besplatne igre iza kojih se krije digitalni sadržaj kog treba otključati, a to se uglavnom radi na dva načina, novcem ili igrajući tu igru (vremenom).

Njihovo testiranje u besplatnoj MOBA video igriSMITE je otkrilo da je "mnogo verovatnije da će korisnici (22%) igrati igru i trošiti novac u igri (11%) ako su odgledali oglase tokom igre koji su im je omogućio pristup većim igračkim pogodnostima“. Čak i kada bi ove reklame bile limitirane na besplatne naslove za konzole i računare, svakako će izazvati negodovanje kod velikog broja igrača. 

Simulmedia planira da do kraja godine plasira svoju platformu za oglašavanje unutar video igara bar u još desetak naslova.

Tagovi