Zvanično najavljen Counter-Strike 2: Sve što treba da znate o novoj igri | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvanično najavljen Counter-Strike 2: Sve što treba da znate o novoj igri

Counter-Strike 2 stiže. Kada tačno, šta je novo i kako da ga zaigrate pre svih - saznajte u nastavku.

 Valve najavio Counter Strike 2 igru za leto 2023 Izvor: Valve

Kompanija Valve je najavila Counter-Strike 2, najnovije izdanje hit pucačine za računare, koje nam ovog leta stiže kao besplatna nadogradnja Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) igre! Nastavak donosi potpunu reviziju grafike i značajne promene "ispod haube", a pojedinci će već ove nedelje moći da pristupe zatvorenoj beta verziji igre kako bi pomogli kompaniji da "ispegla" sve nedostatke pre lansiranja.

Hajde da vidimo šta je to novo što nam Counter-Strike 2 donosi.

Brzina ažuriranja servera je prošlost

 Counter Strike tick rate Izvor: YouTube / Valve

Jedna od najvećih promena "Kanter dvojke" je uklanjanje tick-rate sistema, odnosno brzine kojom se serveri ažuriraju o dešavanjima u igri. Trenutno, Global Offensive serveri se ažuriraju 64 puta u sekundi. Ovo je uglavnom dovoljno dobro, ali ostavlja prostor da se određeni potezi "izgube" ukoliko se dese između ažuriranja, što može biti razlika između poraza i pobede.

Sada, Counter-Strike 2 uvodi sub-tick arhitekturu, koja potpuno odbacuje stari sistem. Unutar nove arhitekture, potezi kao što su kretanje, pucanje i bacanje će biti praćeni nezavisno, obezbeđujući da će odziv ovih akcija biti momentalan i isti za sve igrače na serveru.

Dim više nije isti

Bacanje dimnih granata u novoj igri više ne funkcioniše na isti način. Većina igara tretira dim kao stvar koja samo blokira vaš pogled, ali koja nema dodira sa okolinom i često prolazi kroz čvrste prepreke. Međutim dim u CS2 je volumetrijski i reaguje na okolinu u kojoj je bačen, slično kao u stvarnom životu.

Kada se u novom Kanteru baci dimna granata, čestice se dinamički uvijaju oko objekata i prilagođavaju zatvorenom prostoru. Dim će blokirati svetlo i senke igrača koji prolaze kroz njega, a meci i eksplozije će ga privremeno pomerati. Ove promene će nesumnjivo drastično promeniti način na koji igrači koriste dim u igri.

Nove-stare mape

Valve je unapredio mape za potrebe nastavka, ali se nivo unapređenja razlikuje. U video objašnjenju se navodi da su neke mape, kao što je legendarna Dust2, dobile najmanje izmena kako bi ih igrači koristili za testiranje promena u CS2 gejmpleju. Ove klasične mape koje kompanija naziva "Touchstone" stižu sa poboljšanjima kao što je bolje osvetljenje, ali su inače nepromenjenje. Inače, interesantno je da se u video najavi pojavljuje i ime jednog grada iz Srbije - Sremske Mitrovice

Sledeći nivo promena se odnosi na mape koje spadaju u "Upgrade" kategoriju i uključuju poboljšanja kao što je Source 2 osvetljenje, renderovanje površina i refleksija. Ove mape, među kojima je i Nuke, će zbog promena izgledati kao nove, ali i vrlo poznate u isto vreme.

Najveće promene će se desiti u "Full Overhaul" kategoriji mapa kao što je Overpass. Ove mape su u ponovo izrađene "od temelja" koristeći Source 2 alatke i funkcije renderovanja. U njima ćemo moći da vidimo nove teksture i objekte, a novo osvetljenje će samo biti šlag na torti.

Kako zaigrati Counter-Strike 2 pre svih

Prijave za beta verziju Counter-Strike 2 ne postoje, a broj mesta je ograničen za one koji žele da testiraju Counter-Strike 2. Razvojni tim će sam birati ko od postojećih CS:GO igrača može da pristupi novoj igri, a Valve kaže da će brojni faktori biti uzeti u obzir kako bi se odabrali inicijalni testeri. Ukoliko ste među odabranima, dobićete obaveštenje u glavnom meniju CS:GO igre.

Broj igrača će se povećavati tokom vremena, pa ako niste primili pozivnicu u prvoj rundi, ne gubite nadu, jer će se to možda desiti u budućnosti.

Ipak, ukoliko ste među srećnicima koji su pre svih dobili priliku da isprobaju Counter-Strike 2, potrebno je da u pozivnici izaberete opciju "Enroll" i započnete preuzimanje igre. Nakon što se igra preuzme, odaberite opciju "Limited Test" kako biste počeli sa igrom.

Valve kaže da će igrači odabrani u prvoj rundi imati priliku da na Dust2 mapi zaigraju Deatchmatch i Unranked Competitive režime, a nove mape, funkcije i režimi će biti otključani u budućnosti. XP prikupljen tokom testa će biti prenet na CS:GO, a kompanija kaže da će svim testerima biti dozvoljeno da strimuju i objavljuju video klipove o svom iskustvu.

Kada će Counter-Strike 2 zvanično biti objavljen

Očekuje se da Counter-Strike 2 bude zvanično objavljen na leto 2023. godine, i biće dostupan kao besplatna nadogradnja za CS:GO. Informacije otkrivene o novoj igri su samo deo onoga što nam je Valve spremio, a kompanija kaže da će za par meseci otkriti mnogo više. 

Pogledajte klipove koje je Valve objavio na svom YouTube kanalu:

CS2 Tick-rate
Izvor: Valve
CS2 mape
Izvor: Valve
CS2 dim
Izvor: Valve

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 3

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Darko

Ja ne znam zašto je ovo najavljeno kao kanter 2, možda jedino zbog soursa 2. Igrao sinoć, osim nekih vizuelnih efekata sve je isto. Čak i skinovi mogu da se prebace. Ovo je lagano moglo da se kaže update...

S.Vasic

@Darko Makar si dobio nadogradnju a ja jos nista..

Darko

@Darko @S.Vasic Nećeš ni dobiti ja mislim još. Ja sam kao strimer imao priliku za to.