Ceo život pogrešno igramo Super Marija | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ceo život pogrešno igramo Super Marija

Autor Ilija Baošić

Milioni igrača već 37 godina pogrešno igraju Super Mario Bros. igru, ne shvatajući da postoji mnogo lakši način.

 Kako smo ceo život pogrešno igrali Super Mario Bros 1985 Izvor: YouTube / BNK Play

Iako se ne smatra da je originalna Super Mario Bros. igra iz 1985. godine bila posebno teška, svakako je pripadala generaciji igara gde gejmeri nisu imali luksuz da izgube. Konkretno, kada je Mario u pitanju, nezavisno od toga gde je izgubljen poslednji život, igra bi nas vratila na 1-1 nivo i morali smo da počnemo ispočetka. Tako smo bar mislili...

Milioni su igrali Super Mario Bros. po ovim pravilima i milioni su trpeli posledice svog poraza. Napredovanje kroz 32 nivoa samo da biste izgubili od Bauzera je dovoljna kazna. Povratak na 1-1 i prvi taktovi kultne tematske pesme? Mučenje.

Ipak, ispostavilo se da smo sve ove godine pogrešno igrali igru i da nije bilo razloga za ponovnim prelaskom svih nivoa nakon gubitka poslednjeg života. Dobro ste pročitali - imali smo mogućnost da ponovo uskočimo u svet na kom smo poraženi!? Iako je ova tajna godinama kružila internetom, RetroGamingOnline je učinio da postane viralna na TikTok-u svojim nedavnim video snimkom.

Ovaj trik funkcioniše na bilo kojoj verziji originalne Super Mario Bros. igre - bilo da je u pitanju NES, Wii U, Nintendo Switch ili emulator - pa ga možete isprobati i sami. Sledeći put kada izgubite sve živote, dozvolite igri da se vrati na početni ekran, držite dugme A, a zatim pritisnite Start. Igra će se ponovo pokrenuti na prvom nivou sveta na kom ste umrli, umesto da ponovo kreće od 1-1.

To znači da ako ste umrli na nivou 4-1, vraćate se na 4-1. Ako ste izgubili na nivou 7-3, vraćate se na 7-1. Dakle, i dalje ćete morati da igrate kroz sve nivoe sveta koje ste već pobedili, ali sigurno je bolje nego početi sve iznova.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 9

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Nikola

I na 4-2 se ulazi u 8-1 ko to nije znao i nije neki gejmer. Ja mislio ko zna šta ste otkrili

Le Saux

To i jeste bila čar,to"mučenje"..Nije kao danas,malo teža prepreka odmah se "čituje",restartuje..Samo pravi fanovi su igrali do iznemoglosti i svi su znali ko su majstori igrica

Suzana

Moguće da to važi i za ostale igrice iz tog perioda, baš ću da probam. To je baš bilo mučenje, vraćanje na početak. Nikako mi nije bilo jasno zašto nisu još u startu omogućili pamćenje nivoa za sve igre.