GOVORIM TIHO I NOSIM SURROUND SA SOBOM: Panasonic obećava okružujući zvuk od zvučnika koji se nose oko vrata  | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

GOVORIM TIHO I NOSIM SURROUND SA SOBOM: Panasonic obećava okružujući zvuk od zvučnika koji se nose oko vrata 

U saradnji sa kreatorima čuvenog serijala Final Fantasy igara Panasonic je napravio nosive gejming zvučnike.

 SC-GN01 zvučnici Izvor: SmartLife / Panasonic

Model deskriptivne oznake SC-GN01, koja je jasna samo inženjerskom pogonu kompanije Panasonic prvi je nosivi gejming zvučnik ove kompanije. Ovaj uređaj je osmišljen kao nešto što se nosi oko vrata kako bi se kreirala prava okružujuća zvučna slika od četiri ugrađena zvučnika.

Panasonic i Square-Enix

Saradnja sa Square-Enix studijom u Tokiju ozvaničena je početkom godine kada je na CES sajmu Panasonic predstavio HTB01 (opet jako logična oznaka), 2.1 zvučnik (soundbar) specijalno podešen od strane Final Fantasy XIV Online tima zaduženog za zvuk. Specijalni dizajn sa motivima ove igre krasi ovaj zvučnik, a samo osam meseci kasnije, stiže nam i drugo otelotvorenje ove saradnje – SC-GN01.

Možda će vas zanimati

Novi nosivi zvučnik omogućava korisnicima da biraju između tri režima zvuka za igre. “FPS” (pucačine iz prvog lica) obezbeđuje “precizno lociranje izvora zvuka”, tako da bolje možete čuti neprijatelje koji vam se prikradaju. “Voice” (glas) izdvaja ljudski glas, kako bi dijaloga zvučao čistije i kvalitetnije, dok je “RPG” (Igre sa ulogama) režim optimizovan za igranje Final Fantasy XIV Online.

I za one koji se ne igraju

Čak iako sebe ne smatrate gejmerom, SC-GN01 (zapamtićete naziv do kraja teksta, 100%) ima Cinema (bioskopski) režim za one koji su ljubitelji sedme umetnosti, a tu su i Music i Stereo režimi koji sami objašnjavaju svoju svrhu.

Možda će vas zanimati

SC-GN01 teži 244 grama (četvrtina bureka, jedan hrčak, malo manje nego Samsung Galaxy Z Fold 3) i puni se preko USB porta, ali Panasonic za sada nije otkrio kolika je autonomija baterije i koliko mu treba da se napuni. Ono što je Panasonic otkrio je da je SC-GN01 (Zapamtili? Ni mi...) “dovoljno udoban” da se nosi na ramenima duže vreme, “bez neprijatnog zagrevanja i trnjenja koje na ušima izazivaju gejming slušalice”.

Panasonic SC-GN01 zvučnici
Izvor: YouTube / Panasonic Europe

Neutralizacija buke

U SC-GN01 ugrađena su i dva mikrofona koja neutrališu buku i eho, što bi trebalo da znači da bez ikakvog problema možete da pričate sa online drugarima u igrama, iako imate četiri zvučnika od po 1 W koji oko vaše glave kreiraju okružujući zvuk.

Panasonic planira zvaničnu premijeru svog novog SC-GN01 zvučnog sistema krajem septembra 2021. a prodaja će biti ekskluzivno preko Amazon prodavnice po ceni od oko 185 evra. Ukoliko pazarite SC-GN01, možete ga koristiti sa PC, PS4/PS5 i Nintendo Switch konzolom u TV režimu preko USB kabla. Veza je moguća i preko audio kabla sa Xbox konzolama, ali SC-GN01 (ovo vam je poslednja šansa) nema ni Bluetooth ni drugi vid bežične konekcije.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Pročitajte i ovo:

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA