Čuvena Football Manager igra usred rasističkog skandala | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuvena Football Manager igra usred rasističkog skandala

Popularna menadžerska simulacija veliku prednost daje belcima.

  Izvor: Promo / SEGA

Engleski dnevni list The Telegraph pisao je u svom onlajn izdanju o tome kako Football Manager 2019 ima ozbiljan rasistički problem, koji privlači sve više pažnje ne samo u Velikoj Britaniji, nego i širom sveta.

FM19 je izuzetno popularna i realistična sportska fudbalska igra, u kojoj se mnoge komponente upravljanja timom uklapaju zajedno, kako bi se ostvario napredak. Ova igra je čak toliko cenjena da je koriste engleski skauti prilikom svojih aktivnosti i regrutovanja novih igrača.

Pročitajte i ovo: Igrali smo Football Manager i evo naših utisaka!

Pojedine stvari u igri, kao što su agilnost, dribling, napad, šut i slično, pa i lojalnost, sportski duh, profesionalizam i mnoge druge osobine na i van terena ocenjuju se od jedan do 20, gde je jedan najmanje, a 20 najviše. Nažalost, nekako se u ovom sistemu bodovanja pronašla i boja kože, pa je jedinicom označena najsvetlija put, a brojem 20 najtamnija. U igri se ovo oslikava tako što su jedinicom označeni, recimo Rusi, a brojem 20 Senegalci. Ovo bi nekako i moglo da prođe među igračima FM-a, da analitička kompanija Quartz nije pronašla i dokazala da su tamnoputi igrači listom lošije ocenjeni po fizičkim i sportskim karakteristikama od belih igrača.

Analizom podataka preko 4.800 igrača, čija je ukupna ocena svih karakteristika 10 ili veća, došlo se do činjenice da su tamnoputi igrači slabije ocenjeni u mnogim kategorijama, među kojima su i sportski duh, temperament, profesionalizam i lojalnost klubu. Takođe, tamnoputi igrači su posebno loše ocenjeni u profesionalnosti, čak ispod 40 odsto, dok su belci ocenjeni između 70 i 80 odsto.

Analitička kompanija Quartz i britanski The Telegraph kontaktirali su Sports Interactive razvojni tim Football Manager 2019 igre, ali zasad nisu dobili nikakav odgovor.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

#FM19 | Football Manager 2019 Trailer | Create The Future Watch later
Izvor: #FM19 Football Manager 2019

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi