Najskuplji i najveći projekat u istoriji video igara | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najskuplji i najveći projekat u istoriji video igara

Govorimo o Halo Infinite igri, ali i još nekoliko stvari…

  Izvor: Promo/Microsoft

Poznato je da razvoj video igara, barem kada govorimo i AAA naslovima, odavno prevazilazi običnim smrtnicima teško zamislive sume. Priča se, recimo, da je nova Lara koštala preko 135 MILIONA dolara, a u Destiny serijal je, navodno uloženo oko pola MILIJARDE dolara!

Praktično je biznis planom predviđeno da troškovi za najveće komercijalne AAA hitove prelaze brojku od 100 i više miliona.

Ipak,  polovina tih troškova uglavnom odlazi na marketing, a “svega” polovina na sam razvoj igara, objašnjava Play! Zine, pošto svi znamo koliko važnu ulogu danas ima dobro i agresivno reklamiranje igara, jer - ma koliko bila dobra, niko je neće igrati, ako ne zna za nju.

No, prema glasinama koje smo danas čuli, čini se da će jedna igra prešišati sve dosadašnje rekorde!

Naime, kako prenosi nemački portal Xbox Dynasty, studio 343 Industries je od Microsoft kompanije dobio neverovatan budžet od najmanje 500 miliona dolara za rad i razvoj igre Halo Infinite, i to samo za rad na igri, bez ikakvih troškova marketinga. Dakle, kad ovoj brojci dodamo marketing, promociju i dodatne troškove, biće to mnogo više, nego što je Destiny koštao.

I zaista, 500 miliona bilo čega zvuči nerealno, jer čak ni najveći šuteri poslednjih godina nisu koštali ni pola ove sume, sa sve marketingom!

Ali ipak, moguće da je da Microsoft prosto želi da puca široko i ostavi veliki trag na pragu nove generacije konzola i zato jednostavno ne štede i idu na “sve ili ništa taktiku” i već su najavili najveći šou ikada na ovogodišnjem E3 sajmu.

Halo Infinite se paralelno razvija i za PC i za Xbox One, kao verovatno i za buduće Xbox konzole, koje očekujemo da budu najavljene na istom E3 2019 sajmu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Halo Infinite - E3 2018 - Announcement Trailer
Izvor: Xbox

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA