Srbija, PES 2019 svetska sila: Marko među TOP 3 igrača! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija, PES 2019 svetska sila: Marko među TOP 3 igrača!

Na WESG PES 2019 takmičenju Marko Roksić “RoksaCZV22” uzeo treće mesto i svetsku slavu! I nešto para, naravno ;)

  Izvor: MONDO portal / WESG

Srbija je već sad prava PES eSport sila pošto se od 13. marta među tri najbolje rangirana WESG igrača sveta nalazi i naš Marko Roksić “RoksaCZV22”.

Naš predstavnik je osvojio treće mesto, pošto je izgubio u polufinalu od Alemao-a najboljeg brazilskog igrača. Pre toga bio je prvi u grupi i ostavio je sjajan utisak s obzirom na to da je pobedio i najboljeg azijskog igrača iz Vijetnama. Roksić je ujedno i osvojio 7.500 dolara za svoje uspehe.

Najpoznatija fudbalska simulacija Pro Evolution Soccer je nova disciplina na WESG i na prvom izdanju takmičila su se 32 igrača, koji predstavljaju sve zemlje članice FIFA Svetske fudbalske federacije.

Takmičenje na WESG je prvi završio Uroš “Ast3r1x” Raković, koji je završio kao 5. na svetu u disciplini Hearthstone. Poslednji na turniru je ostao naš CS:GO tim koji će sutra u četvrtfinalu protiv Poljaka da pokuša da bude prvi tim sa ovih prostora, koji će otići do kraja World Electronic Sports Games i finala na Olimpijskom stadionu koji prima 60.000 gledalaca!

Da, lepe vesti iz eSport u Srbiji, ali i regionu danas, kad je najavljena i Balkanska liga nekoliko zemalja, uključujući i našu!

 WESG, WESG 2019 Izvor: MONDO portal / WESG 2019

Adria eSports asocijacija

Adria esports asocijacija je 2018. godine krenula u okupljanje eSport reprezentacija, koje će predstavljati svoje zemlje na World Electronic Sports Games. Uz pomoć Ministarstva sporta i Sportskog saveza Srbije i Alisports, jedne od najvećih eSport kompanija na svetu, organizovane su prvo online kvalifikacije, a zatim 11. novembra i glavni turnir u Beogradu, sa kojeg su najbolji otišli da predstavljaju Srbiju. Globalni partner Alibaba grupa i WESG žele na ovaj način da uključe i saveze i nacionalne timove da budu što zastupljeniji u eSport takmičenju.

Adria eSports asocijacija se ponosi time što je moderna i inovativna organizacija, koja uključuje sve generacije i nivoe eSports igrača.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

WESG 2018-2019 Grand Final Group Stage Draw
Izvor: WESG

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Ovo ne smete propustiti

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA