Igrajte za Srbiju na FIFA eClub World Cup turniru! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrajte za Srbiju na FIFA eClub World Cup turniru!

Srpski eSports savez poziva sve sportske klubove i eSport timove da do 16. aprila prijave dvojicu igrača, po jednog za PlayStation 4 i Xbox One kategoriju za FIFA eClub World Cup turnir.

  Izvor: Promo / FIFA 18

Srpski eSports savez je u susret Svetskom prvenstvu u Rusiji najavio održavanje FIFA eClub World Cup-a, takmičenje u FIFA 18 igri, na kojem mogu da učestvuju svi profesionalni gejmeri fudbalskih klubova i eSport organizacija.

Svetska fudbalska federacija FIFA u dokumentu na temu vizija FIFE za budućnost eSport-a navela je da je primećen razvoj i da ih je to dovoljno zainteresovalo da shvate da je vreme da se ozbiljno sagledaju sve opcije. Do kraja 2018. godine praćenje eSport-a na svetskom nivou će dostići brojku od 6.6 milijardi sati, što je veliki napredak od milion sati pre samo sedam godina. U proteklih par meseci nekoliko svetskih klubova je investiralo u eSport, a prednjače španski i nemački klubovi, koji su u velikom broju pokrenuli kako timove, tako i celokupne eSport lige.

Srbija će biti eSport čvorište ovog dela sveta

Prvo klupsko prvenstvo je održano prošle godine u Londonu, pod imenom FIFA Interactive Club World Cup, a na njemu su učestvovali FIFA igrači Manchester City-ja, PSG-a, West Hama i drugih. Pobedu je odneo Marcus "Expectsporting" Jørgensen, trenutno igrač Manchester City-ja, a tada igrač danskog IF Brøndby, koji je u finalu pobedio FC Lyon.

Ove godine na FIFA eClub World Cupu, uz igrače fudbalskih klubova mogu učestvovati i profesionalni eSport timovi i organizacije. Srpski eSports savez, koji se bavi na koji način se organizicijama najviše isplati u budućnosti da uđu u svet eSport-a, pozvao je sve sportske klubove i eSport timove da do 16. aprila prijave dvojicu igrača, po jednog za PlayStation 4 i Xbox One kategoriju.

FIFA će prijave pregledati i podeliti ih prema geografskim regionima, nakon čega će doneti odluku o onima koje će prihvatiti u takmičenje.

Od 20. do 22. aprila igraće se kvalifikacije putem kojih će igrači izboriti svoje mesto na FIFA eClub World Cup turniru zakazanom 19. i 20. maja. Igrači se takmiče timski, tako će igrač na Xbox One igrati protiv Xbox One igrača iz protivničkog tima i isto tako za PlayStation. Ukupni rezultat utakmice sa obe platforme odlučiće pobednika.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA