Gejming laptopovi sa svemirskom tehnologijom! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gejming laptopovi sa svemirskom tehnologijom!

Novi, unapređeni laptop računari za igre biće tri puta tanji i imaće tri puta bolje performanse u odnosu na prošlu generaciju gejming laptopova.

  Izvor: Promo/nVidia

Kompanija nVidia je na Computex sajmu predstavila Max-Q, novi pristup dizajnu koji redefiniše gejming laptopove od korena čineći ih tanjim, tišim i bržim. Novi modeli će biti dostupni od svih vodećih OEM-ova širom sveta od 27. juna!

Max-Q, integrisani deo NASA misije, definisan je kao tačka u kojoj je aerodinamički pritisak na raketu tokom leta maksimalan. Kompanija nVidia je primenila sličan princip kad je u pitanju dizajn Max-Q laptopova i omogućila time da proizvođači naprave laptopove koji su i do tri puta tanji, a nude do tri puta više mogućnosti u odnosu na prošlu generaciju gejming uređaja.

Test najjače PC grafike: nVidia GeForce GTX 1080

Rezultat svega ovoga je gejming platforma visokih performansi, koja donosi laptopove tanke čak 18 milimetara, što je u poređenju sa konkurencijom, debljina MacBook Air računara kompanije Apple,  ali sa gejming performansama, koje su do 70 odsto više u odnosu na ono što je trenutno u ponudi.

 NVIDIA, GeForce, NVIDIA GeForce GTX 1080 Ti, video igre, grafička karta, komponente, pc Izvor: Promo/nVidia

Odlike Max-Q laptopova

U srcu ovih računara nalazi se nVidia Pascal, najefikasnija gejming GPU arhitektura na svetu. Kako bi dobili još više mogućnosti, nVidia je dodatno optimizovala i konfigurisala Pascal za još više snage. Ipak, uz Max-Q kompletan dizajn je precizno uklopljen, uključujući sam laptop, GPU, drajver, termalne i električne komponente - sve kako bi se dobila maksimalna efikasnost. Kombinacijom raketne nauke i preciznog dizajna Max-Q „lansira“ PC gejming na laptopovima u stratosferu:

- Moćni GPU-ovi i maksimalna efikasnost: Baziran na nVidia Pascal GPU arhitekturi, GeForce GTX 1080 je proizveden u vodećem FinFET 16-nanometarskom procesu i uz to koristi GDDR5X memoriju. Max-Q kombinuje novi sistem za upravljanje GPU-om za maksimalnu produktivnost uz optimizovanje krive niske voltaže, koja poboljšava performanse i umanjuje potrošnju energije.

nVidia najavila najjači adut ,1080 Ti

- Optimalne performanse: Uz efikasan rad GPU-a na niskim frekvencijama Game Ready drajveri su podešeni tako da omoguće optimalnu efikasnost sistema, dok u isto vreme čine gejming iskustvo sjajnim na svakom mogućem sistemu.

- Napredna termalna rešenja i optimalna efikasnost: Kako bi izvukli maksimalne performanse iz sistema, ovi Max-Q laptopovi poseduju sofisticirani termalni i električni dizajn.

 nVidia, Gaming, Laptop, Igrački, Igrači, Igračka mašina, Gaming mašina, Gejming, May-Q, Q-Max Izvor: Promo/nVidia

Ultimativni gejming laptop

Uz Max-Q laptopove igrači mogu da iskuse vrhunski gejming i zabavu u visokoj rezoluciji kad god to požele i gde god se nalazili. Max-Q laptopovi podržavaju kompletnu GeForce gejming platformu, koja uključuje najnovije gejming tehnologije kao što su Game Ready drajveri, nVidia G-SYNC tehnologija, VR, 4K gejming i mnoge druge.

Max-Q laptopovi su, takođe spremni i za nVidia GeForce Experience, kompletnu softversku platformu koja omogućava automatske igračke profile, kako bi osigurali da gejmeri pokreću igru sa najboljim mogućim grafičkim podešavanjima za njihov sistem.

NVIDIA WhisperMode tehnologija

Kompanija nVidia je, takođe predstavila svoju WhisperMode tehnologiju, koja čini laptopove daleko tišim tokom igre. WhisperMode tehnologija inteligentno balansira između „frejm rejta“ i grafičkih podešavanja kako bi se postigla maksimalna energetska efikasnost.

Max-Q dostupnost

Max- Q laptopovi opremljeni GeForce GTX 1080, 1070 i 1060 grafičkim procesorima biće dostupni od 27. juna od strane vodećih proizvođača, kao što su: Acer, Aftershock, Alienware, ASUS, Clevo, Dream Machine, ECT, Gigabyte, Hasee, HP, LDLC, Lenovo, Machenike, Maingear, Mechrevo, MSI, Multicom, Origin PC, PC Specialist, Sager, Scan, Terrans Force, Tronic’5 i XoticPC.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA