Battlefield 1: Stižu Ruskinje! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Battlefield 1: Stižu Ruskinje!

Novi DLC, In the Name of the Tsar, za popularnu igru Battlefield 1, donosi rusku vojsku, a među njima i ženske vojnike.

 Izvor: Promo/EA

Druga ekspanzija za Battlefield 1, nakon They Shall Not Pass, se očekuje krajem leta i zvaće se In the Name of the Tsar. Glavni dodatak u ovom DLC-u je, pored četiri nove mape, ruska vojska, sa svojim oružjem, vozilima i vojnicima. EA je objavio jedan interesantan detalj u vezi ovog proširenja, a to je da će ruska scout klasa biti predstavljena ženskim vojnikom, i to članicom ženskog "Bataljona smrti".

Battlefield 1 They Shall Not Pass

Ovo je odličan način da se podigne svest o delu Prvog svetskog rata, koji nije naširoko poznat. Ženski Bataljon smrti je formiran 1917. godine kao očajnički pokušaj ruske Privremene vlade da inspiriše moral i pruži podršku. Iako su žene, u malim brojevima, služile u ruskoj vojsci pre toga, neke od njih su primorale vladu da napravi isključivo ženske jedinice. Nekoliko bataljona je stvoreno i neki od njih su učestvovali u bitkama protiv Nemačke, prvenstveno bataljon pod vođstvom Marije Leontijevne "Jaške" Bočkareve, jedne od prominentnih ženskih figura tog perioda. Ukupan broj žena koji se borio je u rangu od nekoliko hiljada.

Ovo nije prvi put da Battlefield 1 prikazuje relativno nepoznate i nedovoljno prikazivane jedinice. Jedno od poglavlja u priči prati Afričko-Američku jedinicu Harlem Hellfighters, prvu svoje vrste. Igra vas takođe stavlja u ulogu ženskog beduina pod komandom Lorensa od Arabije u jednom od poglavlja.

Dodavanje žena je napravilo veliku polemiku među igračima, gde neki tvrde da je broj žena bio zanemarljiv te da ne bi trebalo da budu predstavljene u igri, dok su drugi oduševljeni činjenicom da mogu biti ženski snajperista. S obzirom da je Srbija imala jednog od najvećih ženskih heroja u Velikom ratu, Milunku Savić, te da najverovatnije neće biti srpske vojske, sigurni smo da će gejmeri u našoj zemlji oberučke dočekati opasne Ruskinje.

"Zajdi, zajdi" u Battlefield 1 igri! (VIDEO)

Ova nova ekspanzija će biti prikazana na E3 sajmu, kada ćemo saznati više detalja. Pored toga Battlefield 1 dobija još nekoliko komada sadržaja u toku leta, uključujući Nivelle Nights i Prise de Tahure mape. Svi DLC-ovi su uključeni u Battlefield 1 Premium Pass.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.

____________________________________________________________________

MONDO Android aplikacija je opet tu: PREUZMITE JE!

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi