Bankrotirala poznata firma gejming opreme | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bankrotirala poznata firma gejming opreme

Pravili su dovoljno kvalitetne, ali jeftine i generičke uređaje, ali su ih proizvođači iz Kine zgazili. Bukvalno!

 Izvor: MONDO portal.

Ako je verovati upućenim gejming portalima (GamesIndustry, Play! Zine), čuvena kompanija Mad Catz, specijalizovana za izradu gejming periferija, objavila je da ulazi u proces stečaja otvorivši “poglavlje 7”, koje označava početak likvidacije firme i svih njenih pokretnih i nepokretnih dobara.

Izvršni direktor kompanije, Karen Mekdžinis, izjavio je da sa žaljenjem mora da konstatuje da je stečaj jedino preostalo rešenje, jer je kompanija i uprava mesecima razmatrala sve ostale moguće opcije koje bi spasile firmu, poput prodaje dela ili cele firme, dodatno kreditno zaduživanje, infuzija akcija i ostalo, ali ni jedno rešenje nije uspelo da se ostvari, tako da je bankrot ostala jedina solucija.

Zajedno sa ovom objavom Mekdžinis i ceo bord direktora, podneo je neopozive ostavke, ali će ostati u firmi da isprate proces gašenja kako dolikuje.

Dosadašnja uprava se posebno zahvalila svim zaposlenima koji su dali sve od sebe u ovom teškom periodu, tokom pokušaja da spasu firmu, a takođe se zahvalio i svim partnerima firme, posebno prodavnicama i trgovcima, koji Mad Catz-u nisu okrenuli leđa u teškim situacijama.

Mad Catz je bilo poznato ime u svetu gejming periferija, ali je poslednjih godina prolazio kroz težak period. Ugovor koji su imali sa kompanijom Harmonix iz 2015. godine, oko ekskluzivnih kontrolera za Rock Band 4, kao i globalnu distribuciju igre, čini se nije isplatio, pa je već u februaru prošle godine kompanija bila primorana da otpusti trećinu svog osoblja.

Kako su korisnici dobro zapazili na Reddit sajtu povodom ove vesti, Mad Catz je bila jedna od onih kompanija koje su pravile “dovoljno kvalitetno, ali jeftino i generičko” i na tom tržištu su bili kraljevi, sve dok poslednjih godina nije isplivala tona sličnih kompanija, pogotovo iz Kine, čiji su proizvodi bili sličnog kvaliteta, ali značajno jeftiniji, a Mad Catz nije bio dovoljno jak i renomiran brend kako bi se održao tokom borbe.

Mad Catz na MONDU, istina, poslednji put spomenuli smo tokom premijere Samsung-ovih Galaxy S7 uređaja, kad je taj proizvođač predstavio „tonu“ dodatne opreme za tele telefone, koji su pretvarali Galaxy S7 i Galaxy S7 edge u prave gejming uređaje koji se lako kontrolišu i prenose.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi