Presuda Call of Duty Infinte Warfare igri (VIDEO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Presuda Call of Duty Infinte Warfare igri (VIDEO)

Nije bilo lako sumirati sve što je novi CoD doneo i što nije, ali izborili smo se, pogledajte konačnu presudu o jednoj od igara o kojoj se najviše priča.

 Izvor: Promo/CoD

"Call of Duty u svemiru!"...

Rečenica je kojom je sigurno neko u Activision timu izneo ideju za dizajn Infinite Warfare. Istovremeno je i rečenica koja je iznervirala legije fanova serijala, kojima je svemir definitivno prešao granicu i nikada, ama baš nikada ga više neće kupiti, jer kako se Infinity Ward drznuo da CoD ne bude realan?!

Ako se, naravno, zanemari da je oduvek imao regeneraciju. I preživljavali ste apsurdne povrede i eksplozije. Ma, šta je uopšte ta realnost?

Ali, prvo, Majkl Felps...

Call of Duty: Infinite Warfare Live Action Trailer
Izvor: Call of Duty.

Posle toliko godina i nebrojenih nastavaka, za mnoge je Call of Duty postao sinonim naštancane igre, proizvoda u koji se ulaže minimum truda dokle god se izvlači maksimalno moguća količina novca od igrača naplaćivanjem mapa, skinova, sezonskih propusnica i Doritosa koji sadrže bonus experience kodove.   Nemojte se zavarati, takav je i Infinite Warfare, ali je barem po pitanju singleplayer strane medalje ovoga puta uložen neki trud.

Kampanje u CoD igrama odavno bije glas usputne papazjanije koja služi da se samo namiri jedan deo populacije, koja hoće da odigra limunada pričicu pre nego što se upusti u online i sluša desetogodišnjake kako preko mikrofona najavljuju, piskutavim nazalnim glasovima, da će im opštiti sa majkama. Zato nas je prijatno iznenadilo da je neko zaista potrošio malo vremena na osmišljavanje kampanje ovogodišnjeg izdanja, sa protagonistima koji konačno nisu Rusi ili ”obojeni narod koji iako tehnički daleko slabiji uspe nekako da obori Ameriku’’.

Znate već, totalni kliše koji su provlačili već neko vreme…

Spremite 130 giga na hardu za novi CoD!

Na ovoj igri radio je i čovek iz Srbije!

DŽON SNEŽNI u Call of Duty igri?!

Ovoga puta je čovečanstvo podeljeno na dva fronta - Zemljane i Marsovce, odnosno SDF za čijim čelom je Kit Harington odnosno Džon Snežni. Rat je intergalaktički i imaćete priliku da se napucavate sa ljudima, ali i robotima u bestežinskom stanju, svemirskim brodovima i, uglavnom, pešice na ravnom terenu. SDF i Džon Snou sa njima su ljuti na Zemljane, jer… pa, jako su ljuti i ‘’oni se ne bore, oni napadaju’’ (stvarna linija dijalogu koju je zaista neko ozbiljno napisao za ovu igru). Ovo je organizacija koja je više komični zli negativac šiljatih brkova, nego glas naroda koji bi trebalo da je bio pod opresijom i uglavnom će vam priča kampanje biti samo šum dok roštiljate sve što vam oboji nišan u crveno.

Pogledajte svemirski CoD gameplay:

Call of Duty - IN SPACE! (PC gameplay)
Izvor: Play! Zine.

Srećom, kampanja je većim delom zabavna i na raspolaganju ćete imati sem poznatih supermoćnih gedžeta koje punite i onda spržite pola nivoa i neke zanimljivije sitnice poput pauk-bombi koji automatski love protivnike, granatu koja stvara zaklon, antigravitacione bombe i daljinsko hakovanje robota. Povremene izlete u svemir ćete obavljati u svom lakom lovcu Jackal, brzom brodiću naoružanom do zuba. Ove deonice su među najzabavnijima i akcijom lako nadmašuju ostatak igre.

Iako uprošćenih kontrola, imaćete solidnu slobodu da bitku u svemiru vodite kako vi želite. Pored linearnih misija, kampanja vam daje i određen broj sporednih, generičkih misija, koje vam daju sitne bonuse i perkove, ali nisu neophodne za dalji napredak kroz igru. Jedino što jako usporava celu stvar je vraćanje na matični brod posle svake misije. Gomila bespotrebnog pešačenja i rastezanje radnje sa minimumom razvoja bilo čega.

Srpska Call of Duty premijera - razvalila!

Međutim, mehanički je ovo i dalje zaglavljeno u Modern Warfare 3 eri, pa ćete ponovo pucati u slow motionu kada razvalite vrata, pritiskati F da uradite neki deus ex machina potez, svi će čekati da baš vi otvorite vrata, igra će vam otimati kontrolu kako bi vam pokazala sinematičnu scenu… Iako je smešten u daleku budućnost, Call of Duty je i dalje isti stari, predvidivi Call of Duty. Naravno da mora da se nešto pokvari ili eksplodira u ključnom trenutku, naravno da će neko stradati na najgluplji mogući način, naravno. Boljke koje su bile prisutne u prethodnim igrama su i dalje tu.

Recimo potrčite malo napred, zanesete se u trčanju po zidovima i pokušate da na čelu grupe smaknete protivnike. Svi će zapucati na vas i pogled na akciju će vam zakloniti crveni pekmez preko očiju. Zato što niste igrali tačno onako kako su dizajneri zamislili. Igra vam daje razne gedžete poput antigravitacionih granata, samo što nemate puno prilika da ih koristite i napravite zabavne kombinacije. A sve to i dalje u jednom virtuelnom hodniku gde nema mesta istraživanju ili naročitom manevrisanju.

Pogledajte slike iz igre:

Mnogi će vam reći da se Call of Duty sad kupuje samo zbog multiplayera. Activision, takođe, smatra da ste zbog toga došli (zašto onda postoji kampanja uopšte?) i tu je glavna mamipara sa naplaćivanjem dodatnog sadržaja i tonom mikrotransakcija. Ovaj deo igre je i glavni u kome ćete imati više prilike da jurite po zidovima, klizate i skačete. Dok se mape zanimljive i lepo dizajnirane, primetićete da ovde zaista nema ničeg novog i da je sem novog sloja farbe ovo ista ona igra koju ste igrali prošle ili pretprošle godine. Ponovo ćete skupljati exp da biste otključavali jače oružje, prejake killstreak nagrade i slično.

Ali, kada uporedimo sa Titanfall 2, osećaj igranja Infinite Warfare u multiplayeru je jednostavno – dosadan. Kretanje nije naročito fluidno, oružja u okviru iste klase su jako slična, a igranje na PC-u je već postalo predmet parodije jer je baza igrača drastično manja nego prethodnih godina. Budite spremni da čekate i po nekoliko minuta za meč.

U godini kada je FPS ponovo dobar i kada za fanove žanra postoji izbor između nekoliko sjajnih igara, Activisionovo igranje na sigurno sa Infinite Warfare nema šta da traži. Igra koja ne nudi ništa što već nije urađeno jednako ili bolje u ovoj gaming sezoni, igra u koju ni Activision nije sasvim verovao, jer je morao da sa njom spakuje prvi Modern Warfare kako bi prodao više kopija skupljeg izdanja.

Po prvi put posle mnogo godina CoD ima pristojan, ne sjajan, singleplayer koji bi možda bio zanimljiv kao odvojena kupovina od ostatka za recimo 15-ak evra. Možda je stvarno došlo vreme da Activision počne da prodaje ovu igru u segmentima i da svako uzme ono što ga zanima. A možda je vreme i da Call of Duty napravi pauzu dok ne smisli šta želi da bude i nauči lekciju od konkurencije.

Bojan Jovanović, ispred Play.co.rs ekipe sumirao je svoje utiske u konačnoj oceni i sa po tri ZA i PROTIV novog Call of Duty izdanja, a sve ćete pronaći na linku.

Igra se u Srbiji već sad može kupiti u digitalnoj i klasičnoj formi (u kutiji), u nekoliko izdanja, a dostupna je na PlayStation 4, Xbox One i PC platformama, zajedno sa sezonskom propusnicom, koja omogućava i najmanje četiri DLC paketa.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku,Twitteru i Instagramu.

Call of Duty pivo.
Izvor: Call of Duty.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi