Srpski heroji u igri "Bitka na Drini" (FOTO) | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski heroji u igri "Bitka na Drini" (FOTO)

Domaća igra "Bitka na Drini" slavi srpske heroje iz Prvog svetskog rata, ali i ima snažnu poruku za sve koji je budu igrali!

 Izvor: Promo/Bitka na Drini

Igra „Bitka na Drini“ je ratna strategija za dva ili više igrača. Bazirana je na istorijskim činjenicama vezanim za istoimenu bitku vođenu u Prvom svetskom ratu u periodu od 5. septembra do 11. novembra 1914. godine, između Austrougarske balkanske vojske sa jedne i Vojske Kraljevine Srbije (ojačane crnogorskom Sandžačkom vojskom) sa druge strane.

Poruka igre je: Da rat zauvek ostane samo igra!

Da li će te, kao igrač na strani Austrougarske vojske, pokušati proboj u Srbiju forsiranjem Save, donje i srednje Drine prema Šapcu i Valjevu, ili će te pregrupisavanjem snaga pokušati proboj veliko-moravskom dolinom, odnosno razbijanjem trupa srpske Užičke i crnogorske Sandžačke vojske pa južno-moravskim pravcem pokušati da osvojite Niš - ili će te, kao igrač na strani dveju kraljevina, Srbije i Crne Gore, insistirati na ofanzivnim dejstvima u Sremu i Banatu, a na defanzivnim u srednjem i donjem toku Drine, ili ćete pak okušati ratnu sreću i iz Sandžaka direktno krenuti put Sarajeva - to zavisi samo od vas!

POGLEDAJTE neke od srpskih junaka u igri:

Svi koji žele da se upoznaju sa novom društvenom igrom, odigraju partiju i dožive atmosferu, ali i osveže znanje iz srpske i balkanske istorije, promocija će se održati na IGF 2016 Festivalu u Novom Sadu, od 8. do 10. jula.

Čekamo vas u Novom Sadu!

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebooku, Twitteru i Instagramu.

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Uređaji

Testovi