Važan update!

NOVA MAPA SRBIJE: Ažurirajte je već sad, narasla je na čak 295 megabajta

To je 21 megabajt više u odnosu na prethodnu verziju i najveće je ažuriranje mape Srbije do sada.

Here We Go mapa Savskog trga u Beogradu
Izvor: SmartLife / Marko Nešović / Here We Go / Printscreen

DOPUNA 6. marta: Here WeGo aplikacija nedavno je ažurirala mapu Srbije i povećala je sa 271 MB na 295 MB i to bez navođenja detaljne liste izmena koje su dostupne kroz tako veliko ažuriranja. Nekoliko dana nakon inicijalne vesti, koju možete da pročitate ispod, definitivno je da saobraćaj uživo ne radi samo u Srbiji i dalje - Bugarska, Mađarska, Rumunija i Hrvatska ga imaju za sve regione zemlje - ali smo primetili da su u aplikaciju pre svega vraćene 3D građevine.

Ovo nije 3D navigacija, ali je recimo u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu i drugim gradovima Srbije uveden 3D prikaz pojedinih delova grada i tamošnjih građevina i zgrada, a povećan je i broj 3D znamenitosti koje su vraćene na mapu i kojih nije bilo neko vreme.

Ukoliko želite srpski jezik i izgovor navigacije, kao i da među prvima uvek dobijete novitete u Here WeGo aplikaciji - pristupite Here WeGo BETA programu kroz Android Play Store. Čak i tada postoji mogućnost da svi korisnici ne dobiju sve novitete u isto vreme, ali će oni stizati mnogo brže.

Originalna vest je u nastavku, a u našoj galeriji možete da vidite neke od 3D građevina iz Srbije koje smo mi snimili na mapi. Šta ste vi primetili da je novo?

ORIGINALNA VEST: Ako koristite HERE WeGo navigaciju imamo dve dobre vesti za vas!

Prva je, a da vas podsetimo u slučaju da ste propustili, srpski jezik navigacije za pešake i vožnju automobilom je opet u HERE WeGo aplikaciji, a druga je da je mapa Srbije značajno ažurirana.

HERE kompanija svoje Here WeGo mape ažurira na dva, tri meseca, praktično nekoliko puta godišnje, i poslednje ažuriranje mape Srbije je jedno od najvećih, ako ne i najveće do sada.

Mapa Srbije narasla je za 21 megabajt, odnosno sa 274 MB na 295 MB, ali kompletnih podataka o tome šta je sve izmenjeno nema. Pretpostavljamo da su u obzir unete sve promene puteva kod nas, koje su se u poslednje vreme desile, a koje je trebalo uneti u HERE mape.

Bilo bi dobro kad bi kompanija odlučila da počne sa praksom popisivanja promena u svojim mapama, ali dok se to ne desi moraćemo sami da hvatamo beleške. Nažalost, saobraćaj uživo tj. informacije o stanju u saobraćaju u Srbiji, još uvek ne radi, iako je tu opciju moguće aktivirati i za našu zemlju. Jednostavno, putevi se svuda prikazuju bez obeležja stanja u saobraćaju.

Da biste ažurirali mapu potrebno je da odete u aplikaciju, podignete panel sa planom puta nagore i odaberete opciju upravljajte mapama. U tom meniju izaberite mapu Srbije, ako je već imate, i kliknite na tri tačke gde ćete imati opciju Ažuriraj. Ukoliko to nije slučaj izbrišite staru mapu Srbije (ima 274 MB, tako ćete znati da je stara) i instalirajte novu, ažuriranu.

Pogledajte kako se to sve radi i kako izgleda:

Šta ste vi primetili nakon ažuriranja? Pišite nam u komentarima!