Mlad u srcu

ELEKTRIČNI F-100 ELUMINATOR: Ford mašina za kojom se okrećemo više od 50 godina

Ford je predstavio novi električni F-100 Eluminator baziran na legendarnom automobilu iz sedamdesetih godina prošlog veka.

Ford F-100 Eluminator
Izvor: SMARTLife / Ford

Sa skoro 500 konjskih snaga i novim Ford električnim motorom, ovo, za sad koncept vozilo deluje kao smer u kojem kompanija planira da se kreće u budućnosti. Spajanje legendarne estetike koja je proslavila pikape sa kraja sedamdesetih godina sačuvana je u ovom potpuno električnom automobilu koji nimalo ne zagađuje svoju okolinu.

Retro-futurizam

Iako bi boja ovog modela mogla da bude malo modernija, izgleda da je Ford hteo da zadrži taj retro izgled u potpunosti, pa su se odlučili za boje koje su bile popularne u doba kada se ovaj automobil prodavao kao lud.

Ono što je još interesantno je da je Ford pustio u prodaju Eluminator električni motor po ceni od 3.900 dolara, koji možete da iskoristite da elektrifikujete svoj stari automobil. Međutim, ukoliko vam se baš sviđa F-100 Eluminator moraćete da se strpite dok neko u Fordu ne klimne glavom i odobri projekat oživljavanja legendarnih modela prošlog veka.

Već vidimo Ford Mustang iz 1969. godine i originalni Ford GT40, nekoliko godina ranije.

Budućnost

Električni automobili nas definitivno čekaju, i to u bliskoj budućnosti i izgleda da će uskoro da zamene prelazna hibridna vozila, stavljajući tačku na zagađenje koje direktno proizvode motori sa unutrašnjim sagorevanjem. Još da se unaprede postojeće baterije i da njihov proizvodni proces postane malo zeleniji i svet će biti mnogo lepše mesto za generacije koje će ga nastanjivati posle nas.