YouTuber testirao koliko su vrata Cybertrucka pametna, umalo ostao bez prsta! | Smartlife RS

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

YouTuber testirao koliko su vrata Cybertrucka pametna, umalo ostao bez prsta!

Autor Ilija Baošić

Testiranje novog Tesla Cybertruck ažuriranja na sopstvenom prstu možda nije najbolja ideja.

 Zatvorio vrata Cybertrucka na prst Izvor: YouTube / Jeremy Judkins

Kompanija Tesla lansirala je ažuriranje koje bi trebalo da vrata prednjeg gepeka učini bezbednijim tokom zatvaranja. Te tvrdnje testirao je YouTuber Džeremi Džudkins koji je pokušao da im prepreči put bananom, krastavcem, šargarepom, a zatim i sopstvenim prstom.

Nakon serije viralnih videa u kojima se vrata prednjeg gepeka Cybertrucka ne zaustavljaju u slučaju prepreka, proizvođač je reagovao i izbacio ažuriranje koje bi trebalo da spreči zatvaranje ukoliko se one detektuju.

 Cybertruck vrata gepeka zgnječila krastavac Izvor: YouTube / Jeremy Judkins

YouTuber je svoj video otpočeo uporednim testom, odnosno demonstracijom pre instalacije najnovijeg ažuriranja, a vrata Cybertruck-a su zgnječila voće i povrće koje je simuliralo ljudski prst.

Džeremi je zatim instalirao nadogradnju i ponovio test na isti način. Vrata prednjeg gepeka su uspešno detektovala bananu i krastavac i zaista zaustavila zatvaranje. Međutim, kada se na njihovom mestu našla šargarepa, vrata su je zgnječila.

 Tesla Cybertruck test zatvaranja vrata gepeka Izvor: YouTube / Jeremy Judkins

Pretpostavljajući da su se vrata zatvorila jer je šargarepa bila pretanka, Džudkins je rešio da novo ažuriranje testira na sopstvenom ekstremitetu. I zaista, osim blagog pritiska, Cybertruck nije zgnječio ni njegovu ruku, a ni njegovu šaku. Nažalost, YouTuber je na teži način saznao kako funkcioniše algoritam zatvaranja kada je postavio svoj prst.

Naime, bezbednosni algoritam funkcioniše tako što će dva puta zaustaviti zatvaranje vrata ukoliko detektuje prepreku. Međutim, algoritam već kod trećeg pokušaja smatra da korisnik zaista želi da zatvori gepek, te primenjuje znatno veću silu u slučaju da je prtljažnik prepun stvari.

Ovo je podatak koji YouTuber nije znao kada je svojim prstom preprečio put vratima, a rezultat je bio veoma bolan. Pogledajte:

Tesla Cybertruck test zatvaranja vrata gepeka
Izvor: Jeremy Judkins

Postanite deo SMARTLIFE zajednice na Viberu.

Možda će vas zanimati

Najnovije

Uređaji

Testovi

…

Komentari 0

Vaš komentar je prosleđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA